Beech
Image default
Woning en Tuin

5 praktische tips voor in de badkamer

Het inrichten van een badkamer is niet zo gemakkelijk als je zou denken. Er zijn enorm veel opties en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Enkele factoren beïnvloeden rechtstreeks de uitstraling van je badkamer. 5 praktische tips hoe je een badkamerruimte op een heel eenvoudige en hygiënische manier inricht. 

#1. Houd het schoon

Goed, dit is misschien niet de eerste tip die je had verwacht, maar het is wel een goede tip. Zorg ervoor dat je de badkamer strak indeelt en dat je niet te veel prullaria wegzet. Een badkamer moet op de eerste plaats namelijk vooral hygiënisch en schoon zijn. In de badkamer krijg je vaak last van kalkaanslag. Dit komt omdat er kalk in het kraanwater in Nederland zit en dat blijft achter wanneer het water verdampt. Dit is niet fris en het zorgt ervoor dat je veel moet poetsen. Om kalkaanslag te voorkomen, kun je een waterontharder van Soft Water Systems aanschaffen. 

#2. Het gebruik van kleuren die neutraal zijn

Kleuren bepalen de uitstraling van een badkamer en ook de ruimte van een badkamer. Als je een ruimtelijke eyecatcher voor ogen hebt zal je voluit voor lichte kleuren moeten gaan. Op die manier creëer je een badkamer die groter lijkt te ogen. Een ander voordeel is dat je minder uitgekeken geraakt op neutrale kleuren met een lichte tint.

#3. Tijdloze materialen gebruiken

Een (nieuwe) badkamer inrichten betekent ook dat je alles kan bepalen volgens je eigen persoonlijke wensen. Tijdloze badkamer materialen bij Soft Water Systems uitkiezen is vaak het beste alternatief. Je past dit altijd nog aan door voor trendy blikvangers te zorgen. Denk maar aan accessoires die je aan de wastafel aanbrengt of rond de douche.

#4. Het ruimtelijk effect van een glazen douche

Het gebruik maken van een glazen douchewand met helder glas zorgt ervoor dat de badkamer veel groter lijkt. Wanneer je toch kiest voor donker glas, zal het design van de badkamer een heel stuk kleiner lijken. Een goede raad. Kies altijd voor een heldere glazen douchecabine.

#5. Voorzie een handige opberging

Bij het inrichten van een badkamer mag je niet uit het oog verliezen om slim gebruik te maken van de aanwezige ruimte. Maak dat je losse spullen heel makkelijk kunt opbergen. Haal de nodige creativiteit in jezelf naar boven. Apotheekkasten en mooie planken aan de wand lenen zich uitstekend om materiaal te ordenen.