Beech
Wijn

Een handige checklist voor de beveiliging van je huis

Het kan niet genoeg worden benadrukt hoe belangrijk het is om te kijken naar de beveiliging van je woning. Dit betekent niet altijd dat het installeren van het nieuwste loeiende alarmsysteem voldoende is. Deze handige checklist, opgesteld door een deskundige slotenmaker zal je geen dubbeltje kosten om uit te voeren, maar kan je een hoop onnodig verdriet en pijn besparen

Het is waarschijnlijk een goed idee om meerdere keren per week, zowel overdag als ’s avonds door deze checklist te gaan.

Heb je maatregelen genomen om betreding van het terrein te ontmoedigen, zoals een hek of heg? Hoewel deze je huis niet geheel onbegaanbaar maken, fungeren ze op zijn minst als een soort afschrikmiddel tegen inbrekers. Een hek dat je kunt zien is het beste.

Is de buitenkant van je woning ’s avonds goed verlicht? Het hebben van een goed verlichte ingang/uitgang zal de kans op inbraak aanzienlijk verminderen. Lichten die bewegingssensoren hebben zijn zeer effectief, maar zorg ervoor dat je je lampen beschermt om geknoei of breuk te voorkomen.

Wat is de conditie van je buitendeur en de kozijnen? Misschien is het tijd om ze te vervangen als ze er versleten uit beginnen te zien. Dit is een zwak punt dat de inbreker zeker zal gebruiken, als hij daarvoor de kans krijgt. Het hebben van goede ramen en kozijnen zullen fungeren als een mini-fort en zal elke inbreker sterk ontmoedigen.

Hoe zichtbaar zijn je ramen en deuren? Als je nog overwoekerde struiken of bomen hebt, dan is het tijd om ze te snoeien. Overwoekerde struiken zijn een geweldige schuilplaats voor de inbreker.

Zijn je ramen beschermd tegen breuk? Vensters in een deur of vlak bij een deur moeten gemaakt zijn van speciaal behandeld veiligheidsglas, dat gehard of gelamineerd is. Als dit niet het geval is, overweeg dan om ze te vervangen.

Neem eens een kijkje bij je schuifdeuren buiten en beoordeel of ze makkelijk kunnen worden opengebroken door inbrekers.

Hoe goed zijn je sloten? Ga op zoek naar een goede slotenmaker voor advies over hoe je je sloten kunt verbeteren. Anti-inbraaksloten zijn het beste voor de veiligheid.

Voor meer geweldige hulp en informatie over de beveiliging van je huis en voor hulp bij het vinden van het beste beveiligingssysteem ga je naar onze aanbevolen slotenmaker Locksecure in Den Haag.

 

www.locksecure.nl