Beech
Image default
Attracties

Een schoolreis die natuur en recreatie met elkaar verenigt

Een schoolreis naar een van de Billybird parken zorgt voor een dag vol onbezorgd speelplezier en genieten van elkaars samenzijn. Het feit dat je bijna alle activiteiten in deze parken in de buitenlucht onderneemt, geeft daar nog eens een extra dimensie aan. Een belangrijke dimensie welteverstaan. Er is namelijk een belangrijk rol weggelegd voor de natuur. Het doel van Billybird is om in de toekomst natuur en recreatie zo gebalanceerd mogelijk hand in hand te laten gaan in al zijn parken.

Het belang van een schoolreis in de natuur voor kinderen

Een dergelijke schoolreis of uitstapje in een ander kader werkt twee kanten op. Schooluitjes die plaatsvinden in de natuur doen in de eerste plaats de kinderen goed. Kinderen blijven tegenwoordig steeds vaker binnen. Dat betekent dus dat ze minder bewegen en minder natuurlijk zonlicht tot zich nemen. Met een schoolreis waarin je buitenactiviteiten onderneemt in de natuur, laat je kinderen op de meest gezonde manier plezier ervaren. Niet alleen oefenen ze zo met hun sociale vaardigheden, ook is het goed voor de ontwikkeling van de motoriek en enkele cognitieve vaardigheden zoals het concentratievermogen.

Het belang voor de natuur zelf

Een schoolreis naar een van de Billybird parken werkt zoals gezegd twee kanten op. Behalve dat de kinderen op een gezonde manier recreëren, werkt de recreatie op dergelijke plekken ook bevorderend voor de natuur. Iets waar kinderen, maar ook volwassenen, meer oog voor zouden moeten hebben. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het recreëren in de natuur ertoe leidt, dat men meer aandacht ontwikkelt voor de natuurlijke omgeving in het algemeen. Ook kinderen zullen zich er meer betrokken bij voelen. Een goede ontwikkeling voor hen én de natuur.

Regionale recreatieparken met respect voor de omgeving

De missie van Billybird is dan ook het ontwikkelen van regionale vakantieparken waar natuur en recreatie hand in hand gaan. Natuur zorgt voor rust en ontspanning en dat doet ieder mens goed. Ook hebben de activiteiten van de Billybird parken zelf geen nadelige gevolgen voor de natuurlijke omgeving. Kies je een van de parken als bestemming voor je schoolreis, dan kun je dus ook nog eens op een verantwoorde manier een dagje plezier beleven! 

https://billybird.nl/hemelrijk/