Beech
Image default
Woning en Tuin

Jaloezieën voor ieder raamtype

Jaloezieën zijn een ontzettend populaire vorm van raamdecoratie. Logisch, het is een enorm veelzijdig product. Je kunt er heel eenvoudig je lichtinval en inkijk mee bepalen en er zijn vele soorten en maten verkrijgbaar. De mooiste jaloezieën worden tot op de millimeter nauwkeurig op maat gemaakt voor jouw ramen.

Soorten jaloezieën

Jaloezieën zijn op te delen in twee hoofdgroepen: houten en aluminium jaloezieën. Beiden zijn ze opgebouwd uit horizontale lamellen die open en dicht kunnen kantelen, waardoor je wel of niet naar buiten kunt kijken en wel of geen lichtinval hebt.

De houten jaloezieën hebben een robuuste uitstraling en zijn beschikbaar in lamelbreedtes 50 en 65 millimeter. De aluminium jaloezieën zijn te bestellen in maar liefst vijf lamelbreedtes: 16, 25, 35, 50 of 70 millimeter.

Elektrische bediening

Naast de koord en stangbediening, is het mogelijk om elektrische jaloezieen te bestellen. Deze jaloezieën worden aangestuurd door een motor. Het grote voordeel hiervan is dat je dit op tijd kunt instellen, maar ook dat je op een andere locatie dan je huis je jaloezieën kunt bedienen. Dit is handig als je inbrekers op afstand wil houden vanaf je vakantie-adres, of als het ineens heel heet wordt en je je raambekleding wil sluiten.

Jaloezieën voor ramen met schuine zijde

Als je op zoek bent naar oplossingen voor schuine ramen, dan is het een goed idee eens een kijkje te nemen op de website van Marasol. Marasol is namelijk gespecialiseerd in jaloezieën met schuine zijde van VeranoⓇ. Anna, de eigenaresse van Marasol, heeft jarenlange ervaring in het adviseren van haar klanten die op zoek zijn naar jaloezieën voor ramen met een schuine zijde.

Als je een foto en een tekening van de raampartijen uploadt via de website of mailt, dan krijg je vaak al binnen een uur een reactie met daarin de mogelijkheden voor jouw raampartijen op een rijtje. Door zelf je ramen in te meten en de jaloezieën zelf op te hangen, kun je veel geld besparen. Anna kan je precies vertellen waar je moet meten en waar je de steunen straks aan gaat bevestigen. Je krijgt een inmeetformulier waar je een aantal maten op invult. Op basis van deze maten maakt de fabrikant tekeningen van de jaloezieën. Op deze tekeningen staan alle maten van de jaloezieën weergegeven. Ze komen eerst terug naar jou, zodat je als extra controlestap kunt kijken of je alles goed hebt gemeten en of de juiste maten op de productietekeningen staan. Na jouw akkoord worden de jaloezieën in productie genomen.

Jaloezieën voor kunststof kozijnen

Ook voor kunststof kozijnen waar je niet in wil of kunt boren zijn mooie oplossingen. Zo is het mogelijk om de jaloezieën met speciaal ontwikkelde klemsteunen aan het draaiende kozijn te bevestigen. Ook zijn er speciale smartfit jaloezieën die met sterke magneten aan je kozijnen worden bevestigd. Dit is alleen mogelijk met aluminium jaloezieën met lamelbreedtes 16 en 25 millimeter. Deze jaloezieën zijn verkrijgbaar met tuimelstang en trekkoord, of met tuimelstang en handgreep.

Gratis stalen van jaloezieën

Als je je jaloezieën online gaat bestellen, dan wil je natuurlijk wel eerst zien welke kleur je precies bestelt. Daarom kun je bij Marasol vrijblijvend en geheel gratis een aantal monsters bestellen van de kleuren waar je tussen twijfelt. Bij het bestellen van de stalen krijg je een bevestigingsmail met hierin ook alvast de link naar de meetinstructies, zodat je zeker weet dat je de juiste maten doorgeeft.

https://marasol.nl/elektrische-jaloezieen-op-maat/