Beech
Image default
Dienstverlening

Privé detective Brugge

Een privé detective Brugge kan je helpen in bepaalde situaties. Een privé detective kan namelijk onderzoek uitvoeren. Dat doen ze met name naar personen. Wat ze precies onderzoeken aan iemand, hangt af van jouw vraag. Jij bent namelijk degene die de privé detective Brugge inschakelt. Dit kun je doen als particulier, maar ook als bedrijf. Er zijn dan ook bedrijven die een privé detective in dienst hebben. Deze houdt dan bepaalde werknemers in de gaten voor het bedrijf met bepaalde redenen bijvoorbeeld. 

 

Wanneer is iemand een privé detective?

Iemand kan zichzelf privé detective noemen, maar dat betekent niet direct dat een privé detective Brugge erkend is. Daarvoor moet iemand namelijk een opleiding van twee jaar volgen. Die opleiding moet door Binnenlandse Zaken erkend worden. Na het behalen van een diploma, moet de aanstaande privé detective ook nog een aanvraag indienen voor het uitoefenen van het beroep. Dan wordt deze persoon onderzocht in een moraliteitsonderzoek. Je mag bijvoorbeeld in de afgelopen vijf jaar niet bij de politie of een vergelijkbare instantie gewerkt hebben. Een erkend privé detective Brugge kan dan ook een identiteitskaart laten zien. Deze wordt gegeven door de overheidsdienst Binnenlandse Zaken. 

 

Inschakelen als particulier

Je kunt als particulier prima een privé detective inschakelen. Mensen kiezen hier bijvoorbeeld voor als ze hun partner verdenken van overspel. Je schakelt dan een privé detective in om iemand waarvan je houdt eens grondig onder de loep te nemen. Een privé detective Brugge zal natuurlijk niet meer onderzoeken dan wat jij van hem of haar vraagt. Het kan ook zo zijn dat er een verdwijning van een dierbare heeft plaatsgevonden. Daar kun je een privé detective Brugge ook voor inschakelen. Deze onderzoekt dan de verdwijning van je dierbare. 

 

Voordelen ten opzichte van politie onderzoek

Daarvoor zal je in eerste instantie natuurlijk naar de politie toe gaan. Maar in sommige gevallen valt zo’n onderzoek stil. Omdat er te lang geen aanwijzingen meer gevonden worden bijvoorbeeld en ze daardoor hun werk niet kunnen voortzetten, of omdat de politie te weinig tijd of mankracht heeft voor het onderzoek. Dan is het prettig om een privé detective in te schakelen, zodat er wel verder naar de zaak gekeken wordt. Het is echter niet zo dat een privé detective buiten de regels kan werken waar de politie dat niet kan. Een privé detective moet zich gewoon aan wetten en regels houden.

 

Inschakelen als bedrijf

Een bedrijf kan ook een privé detective inschakelen. Bedrijven vinden het soms prettig om hun werknemers in de gaten te houden buiten de werkvloer. Dat is op ethisch gebied misschien niet zo netjes. Het kan wel zo zijn dat een werkgever een werknemer verdenkt van fraude of het prijsgeven van bedrijfsgeheimen. Of bijvoorbeeld samenspannen met de concurrent. Dat is op zich reden voor een werkgever om een privé detective als bedrijf in te schakelen. 

 

Meer lees je op de website van Kronos et Veritas detectives

 

https://kevdetectives.be/prive-detective/brugge/