Beech
Image default
Marketing

Tips voor linkbuilding voor een merchandising bedrijf

Linkbuilding is een van de belangrijkste elementen van elke SEO campagne. Helaas is het ook iets heel moeilijks om goed voor elkaar te krijgen. Er zijn veel manieren om links van hoge kwaliteit te bouwen, dus probeer er zoveel als je kunt. Wees niet bang om te experimenteren met verschillende strategieën. Wees niet bang om nieuwe dingen te proberen en te falen. Linkbuilding maakt allemaal deel uit van het leerproces voor je bedrijf. Als je onderweg hulp nodig hebt, praat dan met een online marketing expert bij marketingbureaus zoals Webton.

Gastpost

Gastposten is een geweldige manier om backlinks op te bouwen, omdat je links kunt krijgen van sites met een hoge autoriteit. Het is daarnaast ook een goed idee om gastposten te plaatsen op sites in je branche. Als je bijvoorbeeld kleding voor mannen en vrouwen verkoopt, is het misschien een goed idee om wat blogposts te schrijven voor modeblogs die specifiek op mannen of vrouwen zijn gericht. Als je meer uitgaande links wilt maken, kan gastbloggen op niet gerelateerde sites met gerelateerde inhoud ook nuttig zijn. Je wilt niet dat al je ankertekst naar één pagina verwijst. Dit kan een negatieve invloed hebben op je positie in zoekmachines zoals Google, die te veel ankerteksten met exact overeenkomende zoekwoorden bestraft. Om dit te voorkomen kun je een online marketingbureau als Webton raadplegen.

Maak een blog en werk deze regelmatig bij

Een van de beste manieren om links voor je blog op te bouwen is door een contentstrategie te maken. Je moet een idee hebben van waar je over wilt schrijven, hoe vaak en wat je doelen zijn voor elk bericht. Als je bijvoorbeeld wilt dat meer mensen je berichten lezen en vervolgens direct na het lezen iets online van je site gaan kopen, dan is dat een zeer goed doel. Een ander groot voordeel van bloggen is dat het helpt bij merkherkenning en reputatiebeheer. Dit komt omdat mensen eerder iemand vertrouwen die regelmatig blogt dan iemand die dat niet heeft gedaan. Zorg er altijd voor dat je inhoud van hoge kwaliteit in je blogs plaatst en daarvoor heb je de hulp nodig van een online marketingbureau zoals Webton.

Content creatie

Content creatie is een belangrijk aspect van je linkbuilding strategie. Maak inhoud die nuttig, relevant en goed geschreven is. De inhoud moet ook uniek en interessant zijn. Probeer een blogpost te maken over hoe je je publiek kunt helpen meer te weten te komen over de producten die je verkoopt of hoe ze deze effectiever kunnen gebruiken in hun dagelijks leven. Als je worstelt met het maken van inhoud, begin dan met het identificeren van welke onderwerpen het nuttigst zijn voor klanten die op zoek zijn naar informatie over je producten.

 

 

Ads: Hoe hoog zijn linkbuilding kosten?