Beech
Image default
Meubels

Wat heb je nodig voor het inrichten van je kantoor?

 

In het begin was het voor veel mensen wennen, maar tijdens de coronaperiode is gebleken dat veel mensen hun werkzaamheden ook gewoon (fulltime) vanuit huis kunnen verrichten. Na de coronaperiode is de verwachting dat enkele dagen thuiswerken er bij veel mensen wel in zal blijven, dus dan is het uiteraard belangrijk dat je ook thuis dezelfde soort faciliteiten hebt als op je werk, zodat je je werk goed kunt blijven uitvoeren. Maar wat heb je precies nodig voor het inrichten van je kantoor? Je leest het in onderstaande blog.

Bureau en stoel

Een goed bureau en een ergonomische bureaustoel mogen eigenlijk niet ontbreken in een thuiskantoor. Bij een bureau is het vooral erg belangrijk om te kijken naar de hoogte en diepte van het bureau. Kies een bureau dat in hoogte verstelbaar is, zodat je altijd de perfecte hoogte kunt kiezen of het bureau zover kunt verstellen dat je erachter kunt staan. heb je best lange benen? Kijk dan ook naar de diepte van het bureau? Staat je bureau op een duidelijk zichtbare plek in je woonkamer of slaapkamer? Zorg dan dat er wielen onder zitten, zodat je het bureau, indien nodig, makkelijk kunt verplaatsen. Bij een stoel is het vooral belangrijk om te kijken naar de verstelbaarheid van de stoel. Kunnen de armsteunen en de hoogte van de stoel versteld worden? Dan is de stoel vaak al prima geschikt, aangezien vooral de hoogte van de stoel en de positie van de armsteun hierbij van belang zijn. Officecity.be levert vele soorten kantoorartikelen, waaronder bureaus en stoelen in alle soorten en maten, dus kijk eens rond voor wat inspiratie voordat je een keuze maakt. 

Elektriciteit accessoires

Heb je veel snoeren in gebruik voor je computer, telefoon, headset en andere elektronische apparaten? Zorg dan voor een kabelgoot rondom je bureau zodat je niet de gehele dag tegen een wirwar van snoeren zit aan te kijken. Ook is het wellicht handig om een verlengsnoer achter het bureau neer te leggen, zodat je eenvoudig al je elektronische apparaten van stroom kunt voorzien.

Kasten

Ben jij een enorme chaoot en heb je vaak vele documenten en spullen op je bureau liggen? Kies dan voor een kast om al je spullen in op te kunnen bergen. Je kunt kiezen voor een kleine roldeurkast, zodat je weinig ruimte kwijtraakt of een klein archiefkastje om te zorgen dat al je spullen aan het einde van de werkdag netjes opgeborgen kunnen worden. 

Planten

Planten zorgen voor zuurstof en wat sfeer rondom je werkplek. Schaf een leuke hangplant of grote plant aan die je naast je bureau kunt zetten, zodat je wat kleur rondom je werkplek hebt en zo nu en dan wordt voorzien van een beetje verse zuurstof en verse energie en motivatie.

Koffiezetapparaat/waterkoker

Voor veel mensen die op kantoor werken is het drinken van (goede) koffie tijdens de werkdag een onmisbaar onderdeel. Naast het praatje wat er vaak plaatsvindt bij de koffieautomaat is koffie en de daarbij behorende cafeïne ook gewoon een wezenlijk onderdeel van veel kantoorlieden. Het is dus fijn als je thuis ook zorgt voor een goede koffiemachine om in die behoefte te kunnen blijven voorzien en ’s ochtends en ’s middags van frisse energie te worden voorzien door middel van het drinken van een lekker bakje koffie. Houd je niet van koffie? Dan mag een goede waterkoker uiteraard niet ontbreken om een heerlijk bakje thee te zetten. 

 

https://www.officecity.be/