Beech
Image default
Woning en Tuin

Welke vouwgordijnen kies jij?

Welke vouwgordijnen kies jij?

Vouwgordijnen zijn een veel gebruikte vorm van raamdecoratie. Ze zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te bedienen en geven veel sfeer. Door alle voordelen worden ze veel verkocht. Als voordeel is er ook dat bijna alle maten mogelijk zijn en dat u van dezelfde stof ook overgordijnen kunt laten maken. Maar bij de keuze welk soort vouwgordijn bij jou past, hebben wij een aantal tips.

Kies eerst eens wat het doel is van de vouwgordijnen? Zijn ze nodig voor een stukje privacy, of verduistering of gewoon ter aankleding van het interieur. Als ze ter verduistering nodig zijn dan moet u kiezen voor vouwgordijnen met een verduisterende voering. Maar let ook op de ruimte waar ze toegepast worden. De stofkeuze kan van belang zijn of kiest voor vouwgordijnen in de woonkamer of voor vouwgordijnen in de keuken. In de keuken is de stofkeuze weer belangrijk, dat de stof goed gewassen kan worden. Je loopt hier immers meer kans dat de stof vies gaat worden. Dan is een makkelijk te wassen stof als polyester weer handig.

En welke kleur kiest u? veel gebruikt zijn roomwitte vouwgordijnen omdat deze in veel interieurs passen. Vaak worden vouwgordijnen gecombineerd met bijvoorbeeld overgordijnen. De vouwgordijnen worden dan vaak in een basic kleur gekozen en de overgordijnen in een opvallende tint. Maar als u slechts 1 raamdecoratie gebruikt dan is het misschien wel verstandig om hier een leuke kleur te gebruiken, nu zijn ze meer sfeerbepalend. Zwarte vouwgordijnen zijn ook zeer populair momenteel. Een kleur zoals beige geeft dan weer een rustige maar toch chique uitstraling.

Denk ook eens over de manier van bedienen na. Kiest u voor een ketting die met de hand wordt bediend? Let dan op de juiste kleur van de ketting, zoals RVS geeft een stoere look en heeft geen extra gewichtje nodig. Maar wat nu helemaal hot is zijn de elektrische vouwgordijnen. Wat is er tegenwoordig niet geautomatiseerd? Zo ook veel raamdecoraties waaronder de vouwgordijnen. Kies voor bediening met uw smartphone of met een afstandsbediening.

Zoals u leest, er is volop keuze. Laat u goed voorlichten vooraf door een specialist in vouwgordijnen.

https://blinddesign.nl