Beech
Image default
Aanbiedingen

Zijn wake up lights uw geld waard?

Zijn wake up lights uw geld waard?

Mensen en hun voorouders worden al miljoenen jaren wakker met de zon, maar wekkers kwamen pas in de 18e eeuw op het toneel. De natuur had dus een behoorlijke voorsprong om te bepalen hoe onze wekkerroutine eruitziet.

Natuurlijk zijn wekkers voor de meesten van ons in de moderne wereld een noodzaak, of we dat nu leuk vinden of niet. Maar wake up lights, ook bekend als lichtwekkers, beloven ons te wekken met een methode die zonlicht nabootst, in plaats van mechanisch gekrijs.

Onderzoek suggereert dat deze manier van wakker worden voordelen kan hebben. Maar zijn dure wekkers echt uw geld waard? Laten we er eens induiken en de voordelen van de nieuwste wekkertechnologie tegen elkaar afwegen.

Wake up lights werden voor het eerst geïntroduceerd door het grote elektronicamerk Philips, maar veel andere merken bieden nu een soortgelijk product aan.

Het idee achter wake up lights is dat ze geleidelijk beginnen te gloeien gedurende ongeveer een half uur voordat de wekker afgaat. Met een gestage toename van het licht proberen deze dubbele lamp-en-wekkercombinaties de zonsopgang na te bootsen. Tegen de tijd dat de wekker afgaat, heeft het toenemende licht uw ontwakingsproces al in gang gezet, waardoor het gemakkelijker wordt om uit bed te komen zonder op snooze te drukken.

Op sommige van deze toestellen zorgt het alarmgeluid zelf ook voor een geleidelijker ontwaken. In plaats van meteen te blèren, begint de wekker met een zacht geluid en wordt hij langzaam luider. Het hele idee is om u een zacht, natuurlijk duwtje in de rug te geven om wakker te worden, in plaats van het harde piepen waaraan de meesten van ons gewend zijn.
Natuurlijk kan dit idee een beetje overbodig lijken, omdat de zon ’s morgens toch opkomt. Maar de zonsopgang gebruiken om wakker te worden, is niet voor iedereen praktisch. Misschien woon je in een gebied waar je ’s nachts je gordijnen niet open wilt laten, of waar lichtvervuiling de zonsopgang minder duidelijk maakt vanuit je slaapkamer. Hoe verder je van de evenaar woont, hoe meer de zonsopgang ook varieert gedurende het jaar. 

Klaar om een nieuwe wake-up light te kopen? Een Phillips wake up light is voor sommige mensen de investering waard, maar het is toch een behoorlijk hoge prijs voor een wekker.

Phillips light

 

https://www.industrieelblog.nl/blog/zo-creeer-je-meer-rust-in-je-slaapkamer/