Beech
Aanbiedingen

Zonder ego

Zonder je ego

Bij het lezen van filosofische leringen en geschriften en je horoscoop voor morgen, vraag ik me vaak af waarom het lichaam en het ego zo negatief worden gezien, alsof ze op de een of andere manier tegengesteld zijn aan spiritualiteit. Hoewel ego, lichaam en geest niet alles zijn wat we zijn, is elk deel, een uitdrukking van het hele zelf,het universum, het leven, de geest. Het zou even gevoelig zijn om een wiskundig probleem te haten of te verslechteren dat een leraar mij heeft gegeven om te leren. Natuurlijk kan ik gefrustreerd zijn in mijn pogingen om een moeilijk probleem op te lossen; dat is slechts een uitdrukking van mijn enthousiasme om te bereiken. Maar hoe veel gemakkelijker ben ik om van de puzzel te genieten, om me te vergapen aan mijn redeneerprocessen en hun groei en ontwikkeling naarmate ik dichterbij, beetje bij beetje, naar de oplossing nader. Hoe dan ook, gefrustreerd of niet, ik leer het.

Er zijn mensen onder ons die van school houden, en degenen die er een hekel aan hebben. Niettemin, we zijn allemaal op school. En het ego, de geest en het lichaam zijn onze belangrijkste leermiddelen. Via hen leren we de concepten gehechtheid / onthechting, vrijheid / verantwoordelijkheid, vreugde / pijn, wijsheid / onwetendheid. Deze begrippen, eenmaal verleend en beheerst, zijn onze vereisten voor het volgende niveau van leren waarin we (soms) bevrijd zijn van lichaam / ego en geïntroduceerd zijn in nieuwe hulpmiddelen.

Als ik mijn lichaam, mijn ego of mijn zogenaamde negatieve emoties verwerp, verwerp ik mezelf. Als ik mezelf afwijs, verwerp ik een heilige schepping en een geschenk. Als ik wezenlijke delen van mezelf afwees of denigreren, dan ben ik gespleten, disfunctioneel, niet heel en niet comfortabel in mijn lichaam en met mijn zelfgevoel. Hoe veel vrolijker is het om mijn leven te zien als de beste Montessorischool aller tijden, waar de zandbak en modderpoelen leerervaringen bieden die net zo rijk en essentieel zijn als de boeken van de poëzie en de verheven filosofie.

Zonder lichaam:

• We konden niet genieten van de vele zintuiglijke en sensuele ervaringen van dit leven

• We zouden de onschatbare lessen niet leren van het obsessief worden van die ervaringen en het leren van de zelfbeheersing die ze ons leren.

• We zouden het leuk vinden om onze korte momenten op deze planeet te leren liefhebben en te koesteren, waarvan de vluchtige aard ons wordt weerspiegeld door het verouderingsproces van het lichaam.

• We zouden niet in staat zijn om op cellulair niveau met de lucht, voedsel, mineralen, water en de andere wezens samen te werken, eigenlijk om één te worden met de planeet op een dagelijkse basis.

• We zouden de krachtige lessen die we nu leren missen, dat als we onze omgeving vervuilen, we onszelf vervuilen – fysiek, emotioneel en spiritueel.

• We zouden niet de vicoriale (darm) ervaringen hebben van de fysieke componenten van onze emotie – de hormonaal aangedreven extase en de pijn van emotionele vreugde en pijn.

• We missen zoveel artistieke expressie – dans, de muzikale beat die oorspronkelijk werd geboren uit hartslag, geluid, licht, kleur, poëzie, theater en al die uitbundigheid.

Zonder ego:

• We hebben geen controle over onze emoties en worden door hen gehavend, als een schip in een stormachtige zee zonder roer.

• We zouden onszelf niet kunnen beschermen tegen de emoties en gevoelens van anderen, en elk klein ding dat anderen zeiden en deden, zou ons in een flits snijden.

• We zouden geen plannen kunnen maken en doorgaan om doelen te bereiken

• We konden onszelf niet in een productieve richting op gang houden als er obstakels waren

• We hebben geen idee wie we zijn, hoe we hetzelfde zijn of verschillen van anderen, en we hebben nooit de lessen geleerd van de gedeelde mensheid.

Als psycholoog probeer ik mensen te helpen om alle componenten van ego, lichaam, emoties, geest en sterrenbeeld te integreren totdat ze allemaal op een gezonde menselijke manier samenwerken. Perfectie is niet het doel – gezond leven is. Wanneer uw lichaam (met al zijn menselijke gebreken en onvolkomenheden) goed functioneert, werken al zijn cellen, organen, hormonen, vloeistoffen, spieren, botten, zenuwen en pezen samen en werken samen om u te helpen uw leven te ervaren en uit te drukken. Wanneer je lichaam, geest, geest, emoties – en ja, je ego – samenwerken, hoeft geest niet tegen ego te werken, ego hoeft niet tegen geest te werken, en er is geen interne strijd – geen strijd om suprematie, geen innerlijke ontkenning of rechts / verkeerde strijd. Elk onderdeel doet zijn deel en alles werkt samen om je te helpen het lichtste voorbeeld te worden van wie je bent. Dat is wat het oude lied van het evangelie over “dit kleine licht van mij” en “innerlijke licht” of “innerlijke geest” betekent – als iedereen van wie we samenwerken, zijn we vrij om de beste te zijn van wie we zijn geboren om te zijn.

Wanneer ik denk aan mijn lichaam met al zijn miljard wonderen en buitengewoon effectieve expressiemethoden, zowel bewust als onbewust; met al zijn componenten die ik goedkeur en die waarvoor ik genoeg zelfverloochening heb om af te keuren – ik word er plotseling aan herinnerd om mijn hele zelf (lichaam, geest, geest, emoties en ego) te beschouwen met het ontzag, de dankbaarheid en de zachtaardigheid Ik verdien. Ik weet dat ik op al mijn onderdelen kan rekenen om me door mijn lessen te helpen, want wanneer mijn lichaam, mijn ego of mijn gevoelens erop staan, focus ik mijn aandacht, ik kan ze niet ontkennen.

Mijn Ego heeft een scherp gefocusseerd perspectief; grenzeloze trots – als horoscoop Leeuw – een nauwkeurig afgestelde gevoeligheid voor ego’s van anderen; en de vaardigheid om me gefocust te houden: op mijn uniekheid (vaak automatisch geïnterpreteerd als raar); mijn verantwoordelijkheid tegenover mij; en mijn essentiële menselijke alleenzijn. Het is een kostbare, onvervangbare tool. Wanneer ik mezelf kan zien, niet als een uiteenlopend geheel van afzonderlijke delen, maar als een geweldig, samenhangend ontwerp van onderling verbonden, fijn ontworpen componenten die soepel samenwerken, ben ik vervuld van ontzag voor het wonder van ieder van ons, inclusief mezelf . Wanneer ik stop te proberen weerstand te bieden aan, weerstand te bieden aan, te weigeren, delen van mezelf te ontkennen of te negeren, en in plaats daarvan probeer het hele menselijke pakket te helpen de beste te zijn die ik kan zijn, vind ik mezelf zo vredig en vreugdevol als ik ooit ben geweest.

Ik voel dat wanneer de tijd kegelt om mijn lichaam / ego in te ruilen voor nieuwe gereedschappen, ik me beroofd zal voelen. Laat me geen moment van deze gelegenheid verspillen om te leren met zulke metgezellen die ik misschien niet meer weet, mijn ego, mijn emoties en mijn lichaam!

Bron:
Zodiac Horoscoop

https://zodiac-horoscoop.nl/

Gerelateerde artikelen

Waarom je beter een e-sigaret kunt roken dan een normale sigaret.

Het gemak van online ondergoed bestellen

Ayahuasca ceremonie