Beech
Woning en Tuin

Buitenspelen, een serieuze uitdaging

Ieder kind heeft het recht om lekker buiten te spelen. Ongeacht of het nu om jongens of meisjes gaat, om kinderen met diverse culturele achtergronden of met een beperking, buitenspelen moet voor iedereen mogelijk zijn. Dat betekent dat bij het ontwerp van een speeltuin nog heel wat komt kijken. Het gespecialiseerde team van BTL Advies, kan je hierbij ondersteunen.

Voor ieder wat wils

De experts van BTL Advies kunnen je helpen bij het ontwerp van een speeltuin. Zo weten zij alles over veiligheid en technische toepassingen. Wil je speelstellen met een wat meer risicovolle speeluitdaging, dan is de expertise van BTL op het gebied van veiligheid en valdemping onmisbaar. BTL Advies kan je daarnaast adviseren hoe het ontwerp van een speeltuin ook aantrekkelijk gemaakt kan worden voor ouders en andere volwassen bezoekers.

Brede expertise

Je kunt rekenen op de expertise van BTL advies bij, onder andere, het in kaart brengen van speelkansen in wijken, bij het opstellen van het speelruimtebeleidsplan, bij het ontwerp van de speeltuin zelf en bij het uitvoeren van de veiligheidstoets. Zelfs voor het beheer van de speeltuin kun je bij BTL terecht. BTL houdt bij het ontwerp van een speeltuin rekening met pedagogische en educatieve inzichten, zodat kinderen die in de speeltuin spelen niet alleen plezier hebben maar zich ook fysiek, metaal en sociaal kunnen ontwikkelen.

Trek de BTL Speelkansenkaart

Het lijkt misschien lastig om tegen de verstedelijking en verstening in, jouw wijk nog te voorzien van een groene speeltuin. Er zijn vaak veel belangen, waarbij omwonenden en potentiele gebruikers soms niet op één lijn zitten. Met de speelkansenkaart van BTL Advies, komt de inrichting van een speeltuin vaak wel dichterbij. BTL Advies inventariseert de knelpunten en identificeert de speelkansen in de openbare ruimte. Natuurlijk worden de wensen van gebruikers en bewoners hierbij ook meegenomen.

Gerelateerde artikelen

Ontdek de tuinposter! Hét item dat echt opvalt en je tuin kleur geeft

5 praktische tips voor in de badkamer

Helemaal van deze tijd, de slimme thermostaat