Beech
Image default
Tweewielers

De Sparta moederfiets (Sparta Amazone 4-life)

Op zoek naar een stevige moederfiets? Dan zou de moederfiets van Sparta zomaar jouw droomfiets kunnen zijn. De Sparta Amazone 4-life is namelijk stiekem twee fietsen in één: niet alleen moederfiets, maar ook een gewone stadsfiets.

Simpel ombouwen

Klinkt dat ingewikkeld? Dat is het gelukkig echt niet. In een paar simpele bewegingen bouw je de stadsfiets om tot moederfiets, of andersom. De fiets heeft een dubbele stuurpen. Heb je meer ruimte nodig, bijvoorbeeld vanwege je zwangere buik of om een kind in een voorzitje te plaatsen? Dan kun je de stuurpen naar voren zetten, waardoor er simpel meer ruimte ontstaat. Ook de bagagedrager biedt voldoende ruimte voor het plaatsen van een kinderzitje en eventueel zelfs voor een paar extra fietstassen. Hierdoor kun je dus met gemak twee kinderen kwijt op de fiets. Handig daarbij is de dubbele standaard van de Sparta Amazone 4-life. Door deze standaard staat de fiets stevig en recht. Bij een standaard stadsfiets, met een enkele standaard, zakt de fiets snel scheef. Daardoor is het lastig om een kind in het kinderzitje te zetten. Hier heb je bij deze Sparta moederfiets dus geen last van. Om het stuur recht te houden wanneer je je kindje in het kinderzitje zet, zit er ook nog een stuurblokkering op. Simpel en veilig!

Een beetje extra ondersteuning

De Sparta Amazone 4-life is er in twee varianten: een versie zonder en een versie mét elektrische ondersteuning. Wanneer je twee kinderen op je fiets moet meenemen, is zo’n extra ondersteuning af en toe een uitkomst. Wind tegen of ongelijk terrein? Geen probleem met deze ondersteuning. Hierdoor wordt het fietsen nog plezieriger en is de kans groot dat je de fiets nog vaker uit de schuur haalt. Naar de stad, naar de kinderopvang of een uitje naar de kinderboerderij: met deze moederfiets van Sparta draai je je hand er niet voor om. En zijn de kinderen wat ouder, zodat ze zelf kunnen fietsen? Dan bouw je de moederfiets binnen een paar minuten om tot een normale stadsfiets. De naam ‘4-life’ is duidelijk niet voor niets gekozen: door de ombouwfunctie kun je inderdaad een leven lang plezier hebben van deze fiets! Moederfietsen zijn er in alle soorten en maten. Bekijk dus goed het totale aanbod aan moederfietsen voordat je er een aanschaft!