Beech
Auto's en Motoren

Busombouw rolstoel

De randen: ga indien mogelijk voor een oprit met een stoeprand aan de randen om te voorkomen dat de wielen van de stoel over de rand gaan en een val veroorzaken.

Dragen: Rolstoelhellingen hebben over het algemeen een ongemakkelijke vorm, probeer er altijd een te dragen voordat u ze koopt, voor de afstanden die u waarschijnlijk moet dragen.

 

Tijdens het winkelen voor een rolstoelhelling wilt u zo goed mogelijk geïnformeerd worden over uw mogelijkheden. Hier is enkele belangrijke informatie die u moet weten wanneer u een oprit koopt die aan uw behoeften voldoet:

Het oppervlak van de oprijplaat: zorg ervoor dat deze een antisliplaag heeft om de tractie te bevorderen en uitglijden te voorkomen.

Een rolstoelhelling is een essentieel onderdeel van mobiliteit voor mensen die rolstoelen en andere hulpmiddelen gebruiken, zoals scooters of rollators. Maar niet zomaar een oprit is genoeg.

 

Hoe u de beste rolstoelhelling kiest voor uw behoeften

Een rolstoelhelling biedt volledige vrijheid voor zowel lichamelijk gehandicapten als ouderen, doordat gebruikers zich veilig en vrij door het huis kunnen bewegen. Het is een kosteneffectieve en praktische oplossing om de mobiliteit te vergroten. Door een oprit te installeren, kunnen scootmobiel- en rolstoelgebruikers gemakkelijk trappen, deuropeningen, glazen schuifdeuren, douches of zelfs verhoogde platforms bereiken.

Andere rolstoelhellingen die u kunt overwegen, zijn die waarmee u toegang krijgt tot uw auto, deze kunnen helpen om uw rolstoel gemakkelijk in de auto te zetten. Onthoud dat drempels, treden en trappen nooit een belemmering mogen vormen voor toegang tot wat u wilt of moet doen.

Er zijn verschillende soorten opritten en het is belangrijk om alle opties te bekijken en de beslissing te nemen op basis van uw individuele behoeften.

 

 

Oprijplaten voor specifieke activiteiten

Rolstoel oprijplaat

 

 

De opslag: waar ga je je opritten opslaan, onthoud dat sommige omvangrijker zijn dan andere.

Toegang tot de gemeenschap, vrienden of familiehuizen kan een uitdaging zijn bij het gebruik van een rolstoel, aangezien er aanzienlijke barrières zijn met drempels en treden, maar er is een aanzienlijk aantal rolstoelhellingen die u kunnen helpen om de plaatsen te bereiken die u wilt en waar u ook heen moet.

 

Wat is een rolstoelhelling?

Gewichtscapaciteit: De gewichten van een rolstoelhelling variëren enorm, controleer altijd het werkelijke gewicht en vertrouw niet op de marketingboodschap die ‘lichtgewicht’ zegt. Controleer altijd of het laadvermogen van de oprijplaat hoog genoeg is om het gewicht van de unit plus de gebruiker te dragen.

https://www.mobility4all.be/

https://www.mobility4all.be/

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de handige haal- en brengservice als u een les auto gaat huren

De beste tips voor het verkopen van jouw auto in 2022

Hoe kies je de autofinanciering die past bij je situatie?