Beech
Image default
Woning en Tuin

De meest trendy badkamer stijlen

Een mooie badkamer hebben is een must have. Hoewel je daar waarschijnlijk niet ál je tijd besteed, is het toch altijd fijn om in een frisse en trendy badkamer binnen te lopen. Denk je dat jouw badkamer een opknapbeurt kan gebruiken, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen, in deze tekst staan een aantal trendy badkamer stijlen die je wellicht wel aanspreken. Misschien vind je de stijl helemaal goed zoals ‘ie nu is, maar misschien is het alleen een inspiratiebron voor je eigen badkamer. Hoe en wat je ook kiest, het is allemaal goed zolang je zelf tevreden bent met het eindresultaat.

First things first: meubels

Een badkamermeubel uitkiezen kan moeilijk zijn, aangezien het een belangrijk onderdeel is van een badkamer. Het is een groot object en is daarmee dus best wel een blikvanger. Het is dus belangrijk dat dit meubel goed bij je stijl past, maar vergeet niet dat dit meubel ook erg functioneel moet zijn, aangezien dit een van de grootste plekken is waar je spullen kan opbergen. Een aantal trendy stijlen zijn rechthoekige modellen met een minimalistische uitstraling. Deze badkamermeubels hebben grote laden onder de vierkante wasbakken en worden vooral uitgevoerd in het wit of in het lichtbruin. Deze meubels hebben een erg moderne uitstraling.

 

Tweede onderdeel: spiegels

Iets wat ook erg belangrijk is en eigenlijk niet kan ontbreken in een badkamer, is de spiegel. Hierin kan je zien of je haar nog goed zit, en of je je tanden goed hebt geflost. De spiegel in de badkamer is meestal wel een stuk groter dan een handspiegel, dus zorg ervoor dat als je een spiegel in je badkamer wilt, je wel een goed stuk muur daarvoor reserveert. Dan is het de vraag wat voor soort vorm je je spiegel wilt, en ook of je er een opbergplek van wilt maken, of liever niet. Op dit moment zijn vooral vierkante en rechthoekige spiegels erg trendy. De meesten hebben ook een opbergkastje erachter.

 

Derde onderdeel: badkamerkast

De kans is groot dat je niet genoeg hebt aan alleen een badkamermeubel en een opbergruimte achter je spiegel. Vaak heb je nog meer spullen die je in de badkamer wilt bewaren. In dat geval is een badkamerkast extreem handig, en eigenlijk niet te missen in een badkamer. Deze kasten worden ook wel kolomkasten genoemd vanwege hun vorm, en hebben meestal een of twee deuren en beschikken al dan niet over lades. Dit is een perfecte plek om je voorraad aan shampoo en conditioner te bewaren, maar ook je supplementen of andere EHBO spullen. Zorg ervoor dat deze spullen op een handige en snel bereikbare plek liggen zodat je er meteen bij kan als het nodig is.

 

Trendy badkamerkasten

Op dit moment zijn er veel verschillende soorten badkamerkasten erg in de mode. Ze hebben allemaal wel een moderne uitstraling, en komen vooral in het wit, zwart en bruin, maar de keus aan jou is of je een ingebouwde kast wilt of niet. Een ingebouwde zorgt natuurlijk voor meer (loop)ruimte, en is dus ideaal als je een kleinere badkamer hebt. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de ruimte in je muur hebt voor zo’n kast. Zo niet, dan is een niet-ingebouwde kast ook een prima optie.

 

https://www.sawiday.be/nl-be/badkamermeubelen/