Beech
Image default
Woning en Tuin

Waar je op moet letten bij een verhuizing

Verhuizen kan een spannende en druk moment in je leven zijn. Hoewel het fijn is om op een nieuwe, betere plek een frisse start te kunnen maken, kost het wel veel werk om überhaupt op de nieuwe locatie te kunnen komen. Nadat je alle mogelijke opties hebt bekeken, een keuze hebt gemaakt en daadwerkelijk het huis heb gekregen, is het tijd om ook nog eens al je spullen mee te nemen naar dit nieuwe huis. Hoe meer spullen je hebt, hoe meer werk dit kan zijn. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen en staan de verhuizers en verhuiswagens voor je klaar. Deze professionals weten precies hoe het proces van een verhuizing eruit ziet en zullen je assisteren en helpen, maar toch is het handig om zelf ook te weten waar je allemaal op moet letten tijdens een verhuizing.

Bescherming voor je meubels

Tijdens de rit van je oude naar je nieuwe huis wil je natuurlijk dat je meubels heel blijven. Het is natuurlijk de bedoeling dat ze er precies hetzelfde uitzien voor en na de rit. Om te schade aan de meubels te voorkomen, bestaat er verhuismateriaal. Deze materialen zijn bedoeld om je meubels te beschermen tegen schade onderweg. Om het verhuizen zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen zijn er veel soorten verhuismaterialen: verhuisdekens, ducktape, hoezen voor je matras en bubbelfolie over inpakpapier, en nog veel meer. Op deze manier worden je dierbare spullen veilig overgebracht en hoe je je dus geen zorgen te maken dat je sofa een gat in de zitting blijkt te hebben bij aankomst.

 

Een manier om je kleinere spullen te verhuizen

Verhuisdozen zijn extreem handig en worden door zowel iedereen die verhuist of eens is verhuist gebruikt. Alle spullen die niet vallen onder ‘meubel’ worden ingepakt in kartonnen dozen. Per kamer of categorie kan je je spullen inpakken. Zo blijven alle spullen die bij elkaar horen bij elkaar en kan je ze later meteen bij elkaar/in de goede kamer zetten. Door middel van etiketten kan je aan de buitenkant laten zien waar welke doos heen moet, of wat er in een bepaalde doos zit. Ook zijn er stickers of stempels waarmee je kan aantonen dat een doos erg breekbaar is. Met deze doos gaan verhuizers dan ook extra voorzichtig om. Niemand wilt dat die oude, antieke porseleinen kopjes kapot gaan. Om breekbare spullen nog beter te beschermen tegen de rit, is het handig om ze te verpakken in bubbeltjesplastic. Zo komen je spullen gegarandeerd goed over.

 

Belangrijk om te weten tijdens het kiezen van een verhuisdoos

Het lijkt zo eenvoudig; een verhuisdoos kiezen. Gewoon, eentje van karton waar genoeg spullen in kunnen. Maar eigenlijk is het niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn verschillende soorten karton en verschillende dozen hebben verschillende soorten kwaliteit. Het is dus aan jou om te zoeken naar de perfecte dozen. Hier zijn een aantal dingen waar je op kan letten tijdens het kiezen van een verhuisdoos: hoe gemakkelijk kan je de doos vouwen? Wat is het maximale gewicht dat de doos kan houden? Is dat genoeg voor je spullen? Van welk soort karton in de doos gemaakt? Is de kwaliteit goed genoeg, of komen er snel scheuren in het karton? Zodra je de goede dozen hebt gevonden, is het tijd om je spullen in te pakken en het volgende hoofdstuk in je leven te beginnen. Succes!

 

https://www.verhuisdozenstore.be/verhuismateriaal/