Beech
Image default
Woning en Tuin

De slaapkamertrends van 2021

Een nieuwe jaar start met een nieuwe trends. Wij snappen daarom helemaal dat je het jaar goed wilt beginnen met een schoon huis met nieuwe dingen. Of het nu een ander kleurtje op de muren is, een nieuw bed of andere accessoires. Anselm Oome in Dongen kan jouw hele kamer opnieuw inrichten en een kledingkast op maat maken. Wie wil dit nou niet? Het jaar kan je dan niet beter beginnen.

Donkere kleuren in de slaapkamer

Donkere kleuren geven een fijn gevoel. Naast dat het een fijn gevoel geeft, heeft het ook nog een chique en stoere uitstraling. Dit jaar is het ook een trend dat ook het plafond meegenomen met een likje donkere verf. Zo omringt de donkere kleur je. Het is ook een trend om jouw kledingkast, dressoir of tv-kast in dezelfde kleur te schilderen als de donkere kleur van je muren. Om in het donkere thema te blijven is het ook helemaal een trend om de meubels en accessoires ook in een donker thema te hebben. Om het niet te donker te maken in je kamer, kan je dan het beste kiezen voor een lichtere vloer.

Slaapkamer met een luxe uitstraling

Wie wil dat nou niet? Je kamer instappen en het gevoel hebben dat je in een luxe hotelkamer bent. Dit kan je heel makkelijk creëren, hier heb je alleen de juiste kleuren en accessoires voor nodig. Schilder de muren van je slaapkamer met een mooie, diepe en donkere kleur. Denk aan bruin, groen, grijs, blauw en zelfs zwart. Leg dus vooral een bedframe, poef, beddengoed, kussens, plaids, vazen, posters, wandkleden en andere accessoires in deze kleuren neer. Om de kamer een nog luxer gevoel te geven, kan je gebruik maken van verschillende soorten stoffen. Fluweel en marmer straalt luxe uit. Het kiezen van fluwelen gordijnen geeft ook weer een luxe uitstraling, omdat gordijnen opvallen lijkt je kamer al gelijk een stuk luxer.

Een duurzame slaapkamer

Een echte trend van 2021 is het hebben van een duurzame slaapkamer. Niets is handiger dan het hebben van een slaapkamer waar je jarenlang plezier van hebt en waarbij je maar weinig hoeft te veranderen. De mensheid wordt steeds bewuster van wat we allemaal kopen en wat voor impact dat op het milieu heeft. Je zou een biologisch geproduceerd beddengoed kunnen aanschaffen. Ook verf kan biologisch. Het kopen van biologische verf is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jezelf. Kwaliteit is heel erg belangrijk bij een duurzame kamer, want om nou om de zoveel tijd je slaapkamer compleet te veranderen, is niet zo duurzaam. Kijk dus bij het kopen van nieuwe producten bij een duurzame kamer goed of er keurmerken vermeld zijn, dan weet je zeker dat het goed is.