Beech
Image default
Auto's en Motoren

Waarom slaap zo belangrijk is

Slaap is ontzettend belangrijk, dat hoor je heel vaak. Maar wist je dat meer dan de helft van de wereldbevolking aangeeft regelmatig moeite te hebben met slaap? Dit houdt in dat ze of niet aan hun aanbevolen slaapuren komen, of dat ze moeite hebben met in slaap vallen. Een erg vervelend probleem, aangezien dit een negatief effect heeft op je dag. Je zult de dag erna merken dat je energieloos bent en bovendien niet geconcentreerd. Dit kan een school- of werkdag een stuk lastiger maken. Voor de sporters onder ons is het ook niet goed om niet aan je slaap te komen. Je lichaam heeft bij een tekort aan slaap niet voldoende tijd om te herstellen van een intense training of workout.

 

De beste tips voor een verbeterde nachtrust

Met deze tips verbeter jij je nachtrust vanavond al. De meeste zijn direct te implementeren in je dagelijkse routine.

 

1.      Vermijd cafeïne na de middag

Een handige tip voor eenieder die op kantoor flink wat koffie drinkt. Zonder dat je het tijdens het drinken in de gaten hebt, bouwt de cafeïne van deze koffie zich op. Helaas is dit vaak pas merkbaar wanneer je besluit je ogen dicht te doen! Zeker als je een kop of 2, 3 per dag drinkt. Daarom wordt aanbevolen niet meer dan 3 kopjes per dag te drinken, en niets meer na 2 uur ’s middags.

 

2.      Je bed schoonhouden

Gemiddeld breng je ongeveer één derde van je leven in je bed door. Het kan daarom dus wel eens vies en onhygiënisch worden. Je doet er goed aan om je dekbed en matras regelmatig schoon te maken of grondig te laten reinigen. Tegenwoordig heb je heel wat bedrijven die zich daar mee bezig houden. Een simpele zoekopdracht op Google, ‘matras reinigen Antwerpen’ bijvoorbeeld, en voila!

 

3.      Ben actief na het avondeten

Als jouw lichaam niet moe wordt gemaakt gedurende de dag, dan komen er signalen vanuit je hersenen dat je nog ‘wel even door kan’. Probeer daarom iedere dag na het avondeten actief te zijn. Of je nu naar voetbaltraining gaat, een uurtje gaat wandelen of wat dan ook. Jezelf moe maken resulteert in het makkelijk in slaap komen in de avond.