Beech
Image default
Winkelen

Diamanten ring voor haar

De tijd is gekomen voor de volgende stap. Je hebt de vrouw van je dromen, je bent gelukkig met haar en je wilt haar voor altijd bij jou hebben. Dat betekent meestal dat je een ring moet vinden voor haar. Voor je aanzoek moet je een speciale ring vinden en dat is een diamanten verlovingsring. Maar wat weet je eigenlijk over diamanten? Ken je de belangrijkste eigenschappen van deze mooie en vrij dure stenen? Wel, je moet sowieso enkele basis begrippen kennen alvorens te gaan een diamanten ring kopen.

De kost

De eerste factor dat je moet overwegen is de kost ervan. Iedereen weet dat een diamant duur is, en niet iedereen kan deze veroorloven. De beste manier om toch ene te kopen is door op voorhand wat besparen.

De helderheid

Een andere factor is de helderheid van de diamant. Helderheid heeft betrekking op de imperfecties die inde  diamanten kunne zitten. Deze zijn meestal via het microscoop te vinden. Sommige kunnen zelfs met blote oog te zien worden. Dus let wel op dat je niet de slechtste kwaliteit uitkiest.

De kleur

De perfecte kleur van een diamant is een heldere, witte kleur. De kleur is een belangrijke factor in de kwaliteit van een diamant. Diamanten komen in vele kleuren die variëren van helder wit to donker geel.

De snede

De snede van de diamanten is rond, vierkant, rechthoekig en ovaal zijn. Er zijn nog andere minder bekende vormen.  De vorm speelt een belangrijke rol op het totale look van de ring en hangt van de smaak van de drager.

Gewicht

Het karaat van een diamant is het gewicht ervan. Dit zal een belangrijke factor zijn in de kost van de diamant. Hoer groter de karaat hoe duurder de steen. Aan de hand van deze eenvoudige stappen heb je al wat informatie over de diamanten en hun kwaliteiten. Zo ben je al wat voorbereid als je gaat shoppen voor een ring. De beste plek om te starten is online. Daar kan je vele ringen vinden in vele stijlen en vormen.