Beech
Image default
Aanbiedingen

Dingen die je moet weten voor je Zanzibar bezoekt

Voor je dit prachtige land bezoekt moet je een aantal dingen weten. In dit artikel bespreken we een aantal leuke weetjes om je vakantie in zanzibar tot een succes te maken.

Zanzibar is niet zoals het vasteland

Het eiland maakt officieel deel uit van het vaste land, maar de politiek, religie, cultuur en het eten is daar totaal anders. Van vroeger werd het eiland voor veel handelaren gebruikt om te handelen in specerijen en zelfs slaven. Het land kent veel invloeden vanuit het geloof. Op het eiland kom je een mix van geloven tegen zoals christendom en islamitische groepen.

Wees niet bang voor de (snelle) veerboot.

Om het eiland te bereiken kan je kiezen voor het vliegtuig of de boot. Met het vliegtuig ben je ongeveer een half uur onderweg in een oude Cessna. Wil je goedkoper reizen, dan is de boot een goede uitkomst. Ze varen vier keer per dag en een kaartje kost de helft van je vliegticket. Laat je niet afschrikken dat de boten onveilig zijn. Ze zijn modern en je kan er veilig en comfortabel mee reizen.

Groet

Elkaar groeten is belangrijk voor de cultuur op het eiland Zanzibar. Je moet vooral niet denken dat ze je allemaal iets proberen aan te smeren. Veel zullen groeten uit beleefdheid, want het hoort nou eenmaal bij de cultuur van het eiland. In het begin kan het vooral overweldigend zijn, maar achteraf is het leuk dat vreemden echt interesse in jou en je reis tonen.

 

Het eiland leven is langzaam

Het leven op Zanzibar gaat niet zoals dat in Nederland gaat. Dingen op het eiland kloppen niet altijd, werken niet altijd of kunnen een tijdje duren. Verlaat je je all inclusive zanzibar resort, dan merk je gelijk dat dit daadwerkelijk zo is. Het is belangrijk om van het ongehaaste tempo te genieten. Je kan bijvoorbeeld een half uur op je koffie moeten wachten, in stone town zal je dit hoogstwaarschijnlijk zelf beleven.