Beech
Image default
Electronica en Computers

Is het gebruik van de magnetron veilig of toch niet?

Sinds de eerste betaalbare combi magnetrons zijn aangekomen in 1967, zijn ze een onmisbaar hulpmiddel geworden in de meeste keukens van mensen.

Ze zijn een van de snelste, gemakkelijkste en (zogenaamd) veiligste manieren om voedsel te koken

Sommigen zeggen dat microgolven uw voedsel radioactief maken en giftige straling afgeven, wat uw risico op kanker verhoogt.

Anderen zeggen dat microgolven de voedingsstoffen in voedsel vernietigen, wat het risico op tekorten aan voedingsstoffen zou kunnen vergroten.

En weer anderen zeggen dat er niet genoeg onderzoek is gedaan naar microgolven, dus we moeten allemaal veilig spelen en ze vermijden.

Aan de andere kant zeggen mensen dat de claims tegen magnetrons ongegrond zijn. Ze zijn nog maar een voorbeeld of beter door de wetenschap leven dat mensen moeten stoppen met piekeren.

Dus wie heeft er gelijk?

Welnu, ondanks de voortdurende angstgevoelens op internet, zijn er geen aanwijzingen dat magnetrons gevaarlijk zijn. Ze zijn herhaaldelijk bestudeerd en niet alleen veilig, ze kunnen zelfs een gezondere manier zijn om voedsel te bereiden dan andere.

Er zijn enkele legitieme zorgen over plastic containers in de magnetron, maar het is nog steeds discutabel hoe gevaarlijk dat ook is.

Aan het einde van dit artikel krijg je antwoord op al je meest prangende vragen over magnetronmaaltijden en je gezondheid, inclusief. . .

 

Waarom denken mensen dat magnetronmaaltijden gevaarlijk zijn?

Hoe werken microgolven?

Is het gevaarlijk voor microgolfplastic?

Verwijdert microwaving voedingsstoffen uit voedsel?

En meer.

Laten we beginnen.

Microgolven geven schadelijke straling vrij en maken uw voedsel radioactief

Wanneer je denkt aan het woord “straling”, denk je waarschijnlijk aan de gevolgen van een atoombom of een ramp met een elektriciteitscentrale zoals Tsjernobyl: vreselijke brandwonden, kanker en een langzame, pijnlijke dood.

Het is logisch dat u zich zorgen maakt over het gebruik van dezelfde technologie om uw voedsel te verwarmen.

  • Daarin schuilt echter het eerste probleem in het anti-microgolf argument – het is niet dezelfde technologie.
  • Om te begrijpen waarom de straling van microgolven niet gevaarlijk is, moet u eerst begrijpen hoe stralingen en microgolven werken.
  • “Straling” is een brede term die elke vorm van energie omvat die op het elektromagnetische spectrum valt.
  • Zowat alles om je heen straalt een bepaalde hoeveelheid straling uit, inclusief de lichten boven je hoofd, de grond onder je voeten en, natuurlijk, het scherm waar je nu naar staart.
  • Sommige soorten straling zijn gezond (u hebt zonlicht nodig om vitamine D te produceren), sommige soorten zijn goedaardig (mobiele telefoons) en sommige soorten zijn gevaarlijk (nucleaire bommen)

De verschillende soorten straling worden gecategoriseerd op basis van de grootte en frequentie van hun golflengten.

  • Grote, laagfrequente golflengten zijn meestal de veiligste, zoals de soort die wordt uitgestraald door radio’s (radiogolven). Aan de andere kant van het spectrum heb je kleine, hoogfrequente golflengten, die gevaarlijk zijn.
  • Zoals je in deze grafiek kunt zien, zijn sommige golflengten groter dan gebouwen, en andere zijn de afmeting van atomen.
https://witgoedland.net/magnetron/