Beech
Image default
Woning en Tuin

Duurzame schuurwoningen

Een schuurwoning laten bouwen door House of Lo is een erg duurzame woonkeuze. In de ontwerpfase van een schuurwoning draait het vooral om comfortabel en eenvoudig. Dat is dan ook goed terug te zien aan het exterieur van een schuurwoning. De simpele strakke lijnen laten de symmetrie van de woning goed naar voren komen. In een prefab schuurwoning worden er vaak ecologische materialen toegevoegd om ervoor te zorgen dat er een goed en gezond leefklimaat wordt ontwikkeld voor de bewoner.

Mens en natuur

Een huis laten bouwenin de natuur kan een droom zijn. Om de woning zo goed mogelijk aan te passen op de omgeving is de keuze om een schuurwoning te laten bouwen erg passend. Dit type woning wordt vaak in een natuurrijke omgeving gebouwd, zodat mens en natuur samen één kunnen worden. Door de toevoeging van ecologisch verantwoorde materialen wordt dit effect nog eens versterkt. Nog een opvallend aspect aan een schuurwoning is dat deze woning erg goed geïsoleerd is. Ook dat staat weer in lijn met mens en natuur. Er wordt op deze manier namelijk energie bespaard, wat lijdt tot een duurzamere leefomgeving.

Bouwstijl en methode

De balken waaruit een schuurwoning is opgebouwd zijn van hout. Ook dit is erg milieubewust omdat de bomen gedurende hun groeiperiode CO2 hebben kunnen opnemen. Om het bouwproces nog meer te verduurzamen kan ervoor gekozen worden om de schuurwoning als prefab te bouwen.

Een prefab woning laten bouwen heeft minder energie nodig in verhouding tot traditioneel gebouwde woningen, waardoor er dus ook minder energie verloren gaat. Daarbij is de prefab notariswoningen  gebouwd met het prefab proces snel water- en winddicht waardoor er geen extra warmteverlies ontstaat. Tot slot hebben prefab woningen een erg hoge isolatiewaarde. Dit geldt voor alle soorten prefab woningen. Dus voor bijvoorbeeld moderne prefab woningen, tweeverdiepings-prefab-woningen, prefab notariswoningen en noem het maar op.

https://houseoflo.nl/