Beech
Image default
Woning en Tuin

Een deur kiezen dat past bij je interieur

De meeste mensen staan er niet bij stil, maar ook de deuren in een woning zijn heel bepalend voor de sfeer en uitstraling van een huis. Antieke deuren passen bijvoorbeeld niet echt bij hele strakke woning. Terwijl deuren wel heel wat jaren mee moeten gaan.

Daarom is het belangrijk om ook zorgvuldig deuren uit te kiezen. Waar moet je op letten bij het kiezen van binnendeuren? En welk soort deur past bij welke stijl?

Passend bij je interieur

Misschien ben je goed in zaken met elkaar combineren, misschien vind je het nog wel lastig. Belangrijk is in ieder geval om te kijken welke elementen in je woonkamer staan of er nog moeten komen. Heb je hele strakke elementen? Gladde en glanzende meubelen? Dan is een gladde deur het mooist. Bij een wat authentiekere woning is een antieke deur misschien mooi. Maak je gebruik van houten elementen in de kamer? Dan kun je wellicht kiezen voor een houten deur.

Kijk naar wat je al hebt

Kijk niet alleen naar de meubelen, maar ook naar de woonaccessoires die je hebt staan. Denk aan lampenkappen, kaarsenhouders en andere versiersels. Probeer de uitstraling hiervan terug te laten komen in de binnendeuren en andersom. Vind je het leuk om tweedehands meubelen op te knappen en zie je dit terug in de woonkamer? Dan is het een idee om een tweedehands deur te kopen en deze zelf op te knappen.

Je kunt van een ouderwetse deur iets heel moois maken. Wat dacht je van nieuwe binnendeur klinken, deurknoppen of handgrepen? Kleuren zijn namelijk ook heel bepalend. Vaak is het goed om een vrij neutrale kleur te kiezen. In sommige gevallen kan een kleur juist heel mooi aansluiten bij de kleuren in je huis.

Een lichte en ruimtelijke woonkamer?

Heb je een ruime woonkamer met veel ramen? Waar veel licht valt? Dan is het erg mooi ook de deuren hierbij aan te laten sluiten. Wat dacht je van glazen deuren? Deze laten nog meer licht in je woonkamer vallen. Hiermee creëer je optisch meer ruimte in de ruimte. Je kunt ook kiezen om gedeeltelijk glas in de binnendeur. Bijvoorbeeld een mooie brocante of klassieke deur met kleine raampjes sluit hier feilloos op aan.

Voor iedere smaak en ieders budget is er wel een soort binnendeur te vinden. Klik hier voor een mooi online aanbod deuren.