Beech
Image default
Woning en Tuin

Een trendy badkamer inrichten

Er zijn oneindig veel manier om je badkamer in te richten, maar er is er maar eentje die perfect bij jouw stijl past. Of je nu meer van landelijke interieurstijlen bent, of helemaal gek bent op modern en industrieel. Weet je nog niet echt zeker wat jou het meest aanspreekt? Dan zijn er gelukkig een aantal trends die je kunnen helpen om jouw smaak te ontdekken!

De natuur binnenhalen

Voor velen is de natuur een belangrijke factor geworden om bewuster te leven. Niet alleen af en toe het vlees laten liggen, maar ook proberen om minder afval te creëren voor onze planeet. De natuur helpt ons ook op haar beurt weer, zonder zuurstof en zonlicht kunnen we niet overleven! Daarnaast zitten we de afgelopen tijd steeds meer binnen. Daarom is het een goed idee om de natuur naar ons toe te halen. 

 

De badkamer is een oase van rust en ontspanning. Je kunt de muren makkelijk een mooie groene of bruine tint geven. Heb je toch liever witte muren? Dan kan je de natuur binnenhalen door bijvoorbeeld een mooi houten badkamermeubel neer te zetten. Dit zal ook zeker een prachtig contrast leveren met de rest van de kamer. Als kers op de taart, zijn echte planten ook altijd een fantastische toevoeging aan elke ruimte. 

Gekleurde accenten

Om je eigen draai te geven aan de badkamer, kun je gemakkelijk een aantal kleurtjes toevoegen in kleine details. Bijvoorbeeld de kraantjes en handgrepen van de kasten. Kies voor een mooie contrasterende kleur met de rest van je interieur. Tegenwoordig zie je bijvoorbeeld veel gouden accenten, en een gouden kraan staat natuurlijk fantastisch! Maar denk ook aan rose gold of stoere zwarte kranen. Het zal je verbazen hoe snel de look van je badkamer helemaal veranderd is!

De spiegel als eyecatcher

De tijd van rechthoekige spiegels lijkt achter ons. Steeds vaker worden spiegels in bijzondere vormen gekozen. Een mooie ronde spiegel geeft dan ook een hele mooie open sfeer aan de ruimte. Voor een elegante look kan je daarnaast ook gaan voor lange ovale spiegels die richting het plafond gaan. Dit geeft de illusie van een hoog plafond, iets wat veel mensen een luxueus gevoel geeft. 

 

https://www.sawiday.be/nl-be/badkamermeubelen/