Beech
Image default
Woning en Tuin

De woontrends voor 2022

In de afgelopen twee jaar tijd zijn we ons huis volledig anders gaan gebruiken. Velen van ons zijn namelijk overgestapt naar het werken vanuit huis. Om dit zo goed mogelijk te doen zijn er een hoop kamers omgebouwd tot thuiskantoor, of zijn eettafels en stoelen omgedoopt tot nieuwe kantoormeubelen. Ons interieur is de laatste tijd dus al een flinke verandering ondergaan, maar 2022 heeft nog veel meer in petto!

Het thuiskantoor

Natuurlijk is de belangrijkste verandering het thuiskantoor. Voor velen is dit iets compleet nieuws. Om je werk goed te blijven doen, heb je een ruimte nodig met minimale afleidingen. Het is dus belangrijk dat je niet je werkdag aan de keukentafel doorbrengt, maar een apart deel van je huis probeert in te richten. Natuurlijk heeft niet iedereen nog een extra kamer over die tot de ‘home office’ kan worden omgetoverd. Gelukkig hoef je het niet zo groots aan te pakken! Een apart bureau of extra tafel die uitsluitend wordt gebruikt voor werk zal al heel veel goeds doen. Zo is je brein er klaar voor zodra je aanschuift! 

 

Door al dat thuiswerken, is het natuurlijk ook belangrijk om goed te ontspannen. Normaal deed je dit sowieso altijd al thuis, maar nu dit ook je werkplek is moet je wellicht wat meer moeite doen voor je ontspanning. Om je brein over te laten schakelen van werk naar ontspanning, heb je misschien wat aan een heerlijke bank of fauteuil. Zet deze neer zodat je kantoor buiten zicht staan, zo kan je prima je werkleven en je thuisleven van elkaar scheiden. 

Breng de natuur in huis

Grote kans dat je de afgelopen tijd meer binnen hebt gezeten dan voorheen. Het is dan ook van belang dat je de natuur een beetje in huis haalt. Dit kun je doen door mooie groene en bruine tinten te gebruiken voor je muren, maar denk ook aan prachtige houten meubels. Om het helemaal op te fleuren in huis, haal je natuurlijk ook planten binnen! Dit geeft de ruimte een rustige sfeer en het ziet er vrolijk en levendig uit. Daarnaast vergeten we ook niet dat planten de lucht opschonen en dus een gezondere omgeving voor jou creëren. 

 

https://nl.vidaxl.be/g/4355/eettafels