Beech
Image default
Gezondheid

Een zwembad in vergelijking met een zwemspa

In steeds meer tuinen staat een zwemspa. Het slimme bad wordt namelijk door een groeiende groep mensen gezien als een handig alternatief voor een groot zwembad. Wat de voordelen van een zwemspa zijn in vergelijking met een normaal zwembad lees je in dit artikel. 

Is een zwemspa iets voor jou? 

Wie ervan droomt om lekker baantjes te trekken in eigen tuin, had eerst altijd behoorlijk wat ruimte nodig om deze wens uit te laten komen. Door de opkomst van de zwemspa van Elite Wellness is dit niet meer het geval. Dit compacte bad biedt namelijk alle voordelen van een zwembad en zwembad en neemt een stuk minder ruimte in beslag.

Erg compact

Een zwemspa is een stuk kleiner dan een gemiddeld zwembad. Je profiteert hiervan en een zwemspa heeft nog meer voordelen. Zo heb je veel minder water nodig. Dit maakt de zwemspa duurzaam en onderhoudsvriendelijk in vergelijking met een klassiek zwembad. Ook is het water eenvoudiger op temperatuur te houden. Wanneer je gaat verhuizen, verhuis je de zwemspa eenvoudig met je mee, in tegenstelling tot een ingebouwd zwembad.

Tegenstroom in de zwemspa

Ook al is een zwemspa maar een paar meter lang, je kunt er eindeloos in zwemmen. Hierdoor krijg je het gevoel dat je in een bad aan het zwemmen bent wat heel groot is. De truc schuilt hem in de krachtige jets aan de voorkant. Deze jets zorgen voor een sterke tegenstroom die jou op je plaats houdt terwijl je aan het zwemmen bent. De intensiteit van de jets is eenvoudig hoger of lager te draaien, zodat je op elk gewenste tempo kunt zwemmen.

Verdere gemakken van een zwemspa

Veel zwemspa’s zijn een combinatie van een whirlpool en een zwembad. Hierdoor heb je de mogelijkheid om na een goede zwemsessie lekker uit te rusten. De massagejets vormen een goede nazorg voor na het sporten en laten je spieren helemaal tot rust komen. De whirlpool is soms zelfs een geheel ander deel van de zwemspa, waardoor je kunt ontspannen in water dat net even wat warmer is dan het deel waar je in zwemt. Ten laatste is alles geïntegreerd in een zwemspa. Je hoeft geen warmtepomp of filterinstallatie meer aan te schaffen; die behoren standaard tot de technologie van de zwemspa. Hierdoor is de zwemspa tevens bruikbaar in ieder seizoen.