Beech
Image default
Kinderen

Fidget spinners, ze blijven leuk!

Fidget spinners zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Het begon allemaal als een klein speeltje dat bedoeld was om mensen te helpen zich te concentreren, maar het is uitgegroeid tot een wereldwijde rage. In dit artikel gaan we dieper in op wat fidget spinners zijn en waarom ze zo populair zijn geworden.

Wat zijn fidget spinners?

Fidget spinners zijn kleine handmatige draaispeeltjes die worden gebruikt om stress te verminderen en de concentratie te verbeteren. Ze bestaan uit drie lagers en een centrale schijf die rond kan draaien. Je houdt de fidget spinner in het midden vast tussen je duim en wijsvinger en spint hem met je andere hand.

Het idee achter deze speeltjes is dat ze helpen bij het verminderen van angst, ADHD, autisme en andere aandoeningen waarbij rusteloosheid of impulsiviteit voorkomt. Fidget spinners worden vaak gebruikt door kinderen, tieners en volwassenen als hulpmiddel bij het studeren of werken.

Waarom zijn fidget spinners zo populair?

Fidget spinners hebben veel populariteit verworven vanwege hun eenvoudig ontwerp, hun betaalbaarheid en hun nuttigheid als tool voor concentratieverbetering. Ze komen in verschillende kleuren, maten en vormen voor waardoor er voor iedereen wel iets tussen zit dat past bij hun persoonlijke smaak.

Echter is er ook kritiek op de fidget handspinners omdat sommige mensen beweren dat ze afleidend werken in plaats van stimulerend. In sommige klaslokalen zijn fidget spinners daarom ook verboden.

 

Hoe kan je een fidget spinner gebruiken?

Het gebruik van een fidget spinner is heel eenvoudig. Je kunt hem tussen je duim en wijsvinger houden en draaien terwijl je werkt of studeert. Dit kan helpen om overtollige energie af te voeren en concentratieproblemen te verminderen. Sommige mensen vinden het ook prettig om hun vingers tegen de lagers te laten rusten terwijl de spinner draait.

Er zijn ook verschillende trucjes die je kunt uitvoeren met een fidget spinner, zoals de “balans” waarbij je de spinner op één vinger laat balanceren of de “transfer” waarbij je hem van hand naar hand overbrengt zonder te stoppen met draaien.

 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een fidget spinner?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een fidget spinner, waaronder:

1. Het vermindert stress: Fidget spinners kunnen helpen bij het verminderen van stress door overtollige energie af te voeren en gevoelens van angst te verminderen.

2. Het verbetert concentratie: Door het spinnen van de fidget spinner kun je makkelijker gefocust blijven op taken die volbracht moeten worden, zoals studeren of werken.

3. Het helpt bij het stoppen met slechte gewoontes: Fidget spinners kunnen helpen bij het stoppen met slechte gewoontes zoals nagelbijten of roken doordat ze iets anders bieden om mee bezig te zijn.

4. Het kan helpend zijn voor mensen met ADHD of autisme: Fidget spinners kunnen een kalmerend effect hebben op mensen die last hebben van ADHD of autisme.

De echte rage mag dan wel voorbij zijn. Er zijn nog altijd veel mensen die op zoek zijn naar fidget spinners. Gewoon om lekker mee te spelen of om de verzameling mee uit te breiden. Spinners koop je bij Presentsathome.

https://www.presentsathome.nl