Beech
Image default
Kinderen

De allereerste telefoon van je kind

Kinderen zijn tegenwoordig gemiddeld 12 jaar oud wanneer ze hun eerste telefoon krijgen. Dit is vaak het moment dat ze naar de middelbare school gaan en een telefoon noodzakelijk wordt. Natuurlijk speelt druk vanuit leeftijdsgenoten hier ook een rol in. Als ouders kan het lastig zijn om hiermee om te gaan. Daarom geven wij graag tips om te leren omgaan met de eerste telefoon van jouw kind.

De aanschaf van een eerste telefoon

Zo’n eerste telefoon is spannend voor kinderen. Ze hebben vast al een idee van welke smartphone ze willen, maar laat je eerst goed informeren. Een nieuw model heeft de laatste snufjes, maar is dit echt nodig als eerste gsm? Focus op de belangrijkste functies en overweeg eventueel een refurbished of tweedehands model. Schaf ook een goed hoesje aan, zoals een Samsung Galaxy A50 hoesje, tegen stoot- en valschade.

Gebruiksregels

Het is belangrijk om na te denken over gebruiksregels. Een eerste telefoon brengt ook veel verantwoordelijkheden met zich mee. Om jouw kind goed voor te bereiden, en verantwoordelijk om te laten gaan met de telefoon, zijn deze tips onmisbaar.

Noodnummers

Iedereen zou in zijn telefoon een aantal noodnummers moeten opnemen. Dit kan standaard als ICE-contact. Zo kan er, in geval van nood, altijd contact worden opgenomen met de ouders.

Beperk het verbruik

Bij aanschaf heb je de keuze tussen een abonnement of een pre-paid kaart. In beide gevallen in het monitoren van het verbruik belangrijk. Je wilt geen torenhoge kosten. Maak hier duidelijke afspraken over en stel limieten in.

Social media educatie

Social media kan een wespennest zijn en urenlang naar Youtube filmpjes kijken of continu het laatste entertainment en lifestyle nieuws checken is ook niet goed. Het is verstandig om jouw kind daarop voor te bereiden. Praat open en eerlijk over zaken als online pesten, privacy, telefoongebruik, catfishing en sexting. Zo bereid je jouw kind goed voor op de online wereld.

https://www.casimoda.nl/samsung/samsung-galaxy-a50-hoesjes/