Beech
Image default
Bedrijven

Haal alles uit je ERP-systeem in de bouwsector

Haal alles uit je ERP-systeem in de bouwsector

Werken met ERP-systemen is altijd een beetje spannend.  Het is namelijk pas na een lange tijd dat je ziet wat het systeem allemaal doet en duidelijk wordt of het kan wat je vooropgesteld had. Dat is ook het geval bij een ERP-systeem voor de bouw.  

De 4 taken van een ERP-systeem voor de bouw

Ruw geschat kan je met een ERP-systeem voor de bouw 4 grote zaken uitvoeren:

  1. Facturatie
  2. Offertes en voorcalculatie
  3. Nacalculatie
  4. Projectbeheersing met documentenbeheer

Soms krijg je er algemeen documentenbeheer bovenop. Deze functies en gekoppelde voordelen kunnen een grote meerwaarde zijn voor bouwbedrijven.  Meer zelfs, bij veel bouwbedrijven kan een ERP-systeem aanzien worden als het begin en het einde van elk project. Op die manier houden vele bouw-, en installatiebedrijven hun projecten perfect onder controle.

 

Werkuren in ERP-systeem voor de bouw

De basis van een goed ERP-systeem voor de bouwsector is het invoeren van alle gegevens. Dit kan gaan over materialen, verbruiksgoederen, onderaannemers en zoveel meer. Hoe meer data in het ERP-systeem zit, hoe betere analyses er gemaakt kunnen worden.  Een van die datastromen die enorm belangrijk is voor zowel facturen, voor- en nacalculaties zijn de werkuren van het personeel. Daarom hebben veel ERP-systemen ook de functie om werkuren te registreren per werf of project. Een groot nadeel is dat werkuren vaak achteraf en niet accuraat worden toegevoegd. 

 

Mobiele tijdregistratie

Gelukkig is er een oplossing: een mobiel tijdregistratiesysteem. Werknemers geven hiermee op terrein met o.a. een badge of de smartphone hun aanwezigheid in. Deze gegevens zijn onmiddellijk correct en vormen de basis voor de loonberekening.

Als je dit bovendien combineer met extra informatie zoals de werf waarop men werkt en eventueel met activiteitenregistratie dan  heb je een schat aan informatie. Volgens ons is dit de beste manier om echt alles uit je ERP-systeem voor de bouw te halen. Je maakt gebruikt van alle standaard functionaliteiten en verrijkt alles met de accurate informatie van de jobregistratie.

Nog geen systeem? Dan zie je dat het de ideale tijd is om eraan te beginnen. Contacteer ons voor een gratis demonstratie. 

https://apps.geodynamics.be/activiteitenregistratie-jobregistratie/