Beech
Image default
Woning en Tuin

Hoe bescherm je de inboedel van het bedrijf tegen onvoorziene schade?

Ik heb altijd een eigen bedrijf gehad. Het bedrijf dat ik had was vrij klein maar erg geliefd door de lokale bevolking. Ik had namelijk een bedrijf waar men hun eigen kledingstukken kon ontwerpen en printen. Mensen kwamen overal vandaan om bij mij in de zaak een kinderfeestje te houden, om een leuk verjaardagskado of valentijnsverrassing te maken of voor een leuke weekend activiteit. Ik was erg trots op mijn zaak want ik kon zien, hoe mijn zaak keer op keer er voor zorgde dat mijn klanten met een glimlach de deur uit liepen. Maar op een dag was er een vreselijk ongeluk gebeurd in mijn zaakje.

De brand 

Op een rustige en vredige Donderdagmiddag was ik achter in mijn zaakje bezig, toen ik ineens allerlei stampei van voor uit de zaak hoorde. Even later kwam een van mijn klanten de kamer binnen en voordat ik kon vragen wat er mis was had de man al gezegd: “Er is een brand!”. Het allereerste wat mij te binnen schoot toen ik de woorden uit zijn mond hoorde komen was dat ik geen brandverzekering had. Al gauw gingen de rookmelders inderdaad af en hoorde ik de mensen zich al naar buiten verplaatsen. Ik haastte mij naar de voorkant van de winkel maar toen ik de hoofdruimte in wilde gaan kwam mij een dikke rookwolk tegemoet. Ik probeerde te kijken of er nog mensen in het pand waren maar ik zag niemand. Ik zocht snel de ingang van mijn pand zodat ik naar buiten kon lopen want ik kon niet veel zien en ademhalen was erg lastig. Toen ik buiten stond ging ik meteen kijken en vragen of al mijn klanten buiten waren. Iedereen was gelukkig al buiten en we hoefde alleen nog maar op de brandweer te wachten.  

Wat nu

Na de brand was mijn hele zaak vernield en moest ik hem sluiten want ik kon de kosten niet betalen om de zaak her op te bouwen. Ik had aan het ongeluk sowieso hoge kosten overgehouden. Ik was er erg kapot van en ik heb lang gezocht naar andere mogelijkheden om mijn zaak, mijn levens toewijding, toch nog te kunnen heropenen. Uiteindelijk gaf ik de moed op en moest ik het nieuws delen met mijn trouwe klanten. Iedereen in de omgeving wist ondertussen wat er mijn zaak gebeurd was en iedereen was erg geschrokken. Maar toen ik het nieuws deelde met mijn klanten dat ik de zaak zou gaan sluiten, waren zij het er niet mee eens. Zo hebben een groep van mijn vaste klanten een bedrag bij elkaar verzameld, zodat ik mijn zaak weer kon heropenen en zodat ik hen weer met mijn service blij kon maken, Dit had ik nooit van mijn leven verwacht en ik ben enorm dankbaar. 

Maar waarom deel ik dit verhaal met jullie? Om andere te behoeden van mijn fouten. Je weet nooit wat er gaat gebeuren, je hele leven kan in een klap veranderen. Ik heb alleen het geluk gehad dat ik zo een trouwe en geweldige klanten heb. Na deze gebeurtenis heb ik dus ook zo snel mogelijk een goedkope brandverzekering aangeschaft.

 

https://www.brandverzekering-simulatie.be/