Beech
Image default
Woning en Tuin

Waar moet je op letten bij het kopen van een appartement?

Wanneer je een appartement moet kopen moet je met meerdere zaken rekening houden en je op zeker zaken voorbereiden. Buiten het kopen zelf,  is er al veel gedoe om heen waar je hoofd van kan gaan draaien. Zelf heb ik afgelopen jaar ook in dezelfde schoenen gestaan dus bij deze, wil ik graag hier mijn tips, ervaring en info met jullie delen.

 

Begin 2020

Zoals we allemaal ervaart hebben was het vorige jaar de hele wereld getroffen door de vreselijk trieste gebeurtenis van de covid-19 pandemie. En dit terwijl mijn nieuwjaarsvoornemen een nieuw appartement kopen was. Toen corona begon was iedereen erg geschrokken natuurlijk en liep alles langzamerhand af. Dit tot het punt waar onnodige diensten en bedrijven niet door mochten draaien en anders alleen online en vanaf thuis. Niemand mocht meer met elkaar fysiek in contact komen van de overheden als het niet noodzakelijk was. Dit en andere maatregelen in verband met het corona virus, deden mijn zoektocht naar een nieuw appartement afremmen. Vele van jullie hebben hier vast ook last van gehad en zijn daarom misschien nog altijd op zoek naar een nieuw appartement om te kopen. Maar vrees niet, jullie zullen net zoals ik, snel genoeg jullie nieuwe thuis aan de haak slaan. 

 

Appartement kopen

Rond eind Juli vorig jaar was ik eindelijk klaar met mijn zoektocht. Er was een appartement te koop in Harelbeke en een appartement te koop in Borgloon en ik kon haast niet kiezen tussen de twee. of ik koos voor appartement te koop harelbeke, of voor appartement te koop borgloon. Het heeft mij werkelijk 2 weken geduurd om te kiezen maar nu kan ik met geluk spreken dat ik al een dik jaartje verblijf in mijn nieuwe geweldige en huiselijke appartement, te Harelbeke. Er was gelukkig weinig op te knappen, hier had ik ook voor gezocht namelijk. Ik zag het al voor me; weer enorme wachttijden als ik veel moet gaan verbouwen in verband met de corona pandemie. Elke winkel had weken van wachtrijen op hun online orders en de fysieke winkels waren vaak dicht of te druk om te bezoeken wanneer ze open waren.

https://www.brody.be/nieuwbouw-appartementen/stasegem/