Beech
Image default
Woning en Tuin

Hoe vervoer ik mijn rolsteiger veilig?

Bouwvakkers, schilders, gevelbewerkers, timmerlieden, klusjesmannen, glazenwassers en dakdekkers zijn de bekendste voorbeelden van professionals die geregeld op grote hoogte werken en daarom over een rolsteiger en/of ladder beschikken. Het vervoer van een ladder is vaak niet zo’n probleem, maar iets anders ligt dat bij een steiger. Daarvoor heb je sowieso een aanhangwagen nodig, om zo je rolsteiger te kunnen vervoeren. Maar hoe kun je dit op een veilige manier doen? Lees de adviezen hieronder en ontdek hoe je veilig de weg op kunt gaan met jouw rolsteiger.

Maak gebruik van een speciale steigeraanhanger voor het vervoer

Vervoer rolsteigers met een steigeraanhanger van Rolsteiger.net. Steigeraanhangers zijn speciaal ontworpen karren, sterk en stabiel, die bedoeld zijn voor het veilig vervoeren van steigers en andere zware hekwerken met een auto of met een bus. Op een steigeraanhanger zijn speciale metalen rekken en hangers aangebracht, waar de steiger onderdelen veilig en strak in geplaatst kunnen worden. Hierna worden de steigeronderdelen natuurlijk vastgemaakt en kunnen ze geen kant meer op.

 

Naast de functie om steigers te vervoeren en transporteren, zijn steigerwagens ook ideaal om je steigers voor langere tijd in op te slaan. Je kunt je steigeraanhanger bijvoorbeeld met lading in een loods zetten. Heb je de steiger ergens nodig, dan is het enige dat je nog hoeft te doen de steigeraanhanger aan je auto of bus koppelen en naar de betreffende locatie rijden. Kies je voor rolsteigers vervoeren met een steigeraanhanger, dan kies je voor optimale veiligheid en kun je met een gerust hart de snelweg op. Zo maak je het jezelf als klusser een stuk eenvoudiger en kun je snel en veilig projecten aanpakken!

Pas je snelheid aan aan je lading

Wil je veilig je steigeronderdelen vervoeren? Zorg er dan voor dat je je snelheid aanpast op het gewicht dat achter je busje of auto hangt. Met een steigeraanhanger mag je op de snelweg maximaal 90 kilometer per uur rijden. Mocht de aanhanger met complete lading echter boven de 3500 kilogram uitkomen, dan is de maximaal toegestane snelheid 80 kilometer. Houd hier dus goed rekening mee om veilig de weg op te gaan! Nog een laatste tip: zorg ervoor dat je zijspiegels en achteruitkijkspiegels goed zicht bieden. Zo heb je tijdens het rijden altijd een goed controle op wat er achter je gebeurt!