Beech
Image default
Woning en Tuin

Lekker slapen doe je zo

Goed slapen is cruciaal voor je functioneren. Als je te weinig slaapt kun je namelijk last krijgen van wisselende emoties, een vertraagd reactievermogen en een verminderd concentratievermogen. Er zijn echter enorm veel mensen die moeite hebben met goed slapen, maar gelukkig zijn er ook wat manieren om je slaap te bevorderen. In dit artikel geven we je een paar tips.

 

Volgens het CBS heeft zo’n één op de vijf mensen last van slaapproblemen in zekere vorm. Dat varieert van slecht in slaap komen, tot te kort slapen, of een slechte slaapkwaliteit. Dat zijn dus enorm veel mensen en de kans is groot dat je iemand kent die in zekere zin last heeft van slaapproblemen.

Een goed bed

Een goed bed, matras en kussen is cruciaal voor een goede nachtrust. Het zorgt er immers voor dat je comfortabel ligt en dat je lichaam op de juiste manier wordt ondersteunt. Het vinden van een matras en kussen dat comfortabel én goed voor je lichaam is, is nog niet zo makkelijk. Je kunt een matras en latex kussen van unamatras.nl bestellen, dan weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Pak je rust

Voordat je gaat slapen, is het belangrijk dat je je rust pakt. Blauw licht dat uit apparaten zoals televisies, computers en telefoons komt, kun je het beste vermijden. Zorg er dus voor dat je deze apparaten ongeveer een uur of twee voor je gaat slapen uitzet. Je kunt er ook voor kiezen om een blauw licht filter op je apparaten te plaatsen.

 

Verder is ritme belangrijk, als je lichaam geen idee heeft rond welke tijd het moe moet worden, zal het lang duren voor je uiteindelijk in slaap valt als je op bed gaat liggen. Zorg er dus voor dat je altijd rond dezelfde tijd naar bed gaat en opstaat. Je lichaam weet dan namelijk een stuk beter waar het aan toe is.

Ga naar de huisarts

Slaap je echt slecht, heb je alles al geprobeerd en werkt niets? Dan is het verstandig om een bezoekje aan de huisarts te brengen. Het is namelijk natuurlijk heel goed mogelijk dat je slechte nachtrust een andere oorzaak heeft die niet is op te lossen met een goed matras en een fijn ritme. Een bezoekje aan de huisarts kan dan opheldering geven en misschien ook een oplossing bieden.