Beech
Financieel

Investeren in Hotelkamers

Investeren in hotelkamers: een zorgeloze belegging

Een interessante vorm van investeren in vastgoed is het beleggen in hotelkamers. Het bouwen van een hotel is natuurlijk ontzettend duur en daarom wordt er vaak gezocht naar investeerders. Als je ervoor kiest om hier in te stappen, deel je mee in de opbrengsten van het hotel. Bevindt die zich op een toplocatie, dan is een rendement van zeven procent niet uitzonderlijk. De uitbater zal natuurlijk altijd zijn uiterste best doen om het hotel vol te hebben met gasten. En daar profiteer jij als investeerder dan natuurlijk volop van mee.

 

Kies voor de juiste locatie en ervaring

Het beleggen in hotelkamers is misschien wel de meest zorgeloze vastgoedbelegging die er bestaat. De uitbater van het hotel is verantwoordelijk voor zaken als onderhoud en verhuur van de kamers. De investeerder hoeft in feite niets te doen. Behalve natuurlijk het geld ophoesten én zo verstandig zijn om een goed hotel op een goede locatie te kiezen. Een toeristische omgeving, in de buurt van een vliegveld of bij een groot conferentiecentrum, dat zijn de locaties waar je een hoge bezettingsgraad in ‘jouw’ hotel kunt verwachten. Het is ook verstandig om in zee te gaan met een hotelgroep die al meerdere succesvolle hotels heeft. Zij kennen immers al het klappen van de zweep.

 

Nadelen aan beleggen in hotelkamers

Natuurlijk zijn er ook wel nadelen aan het beleggen in een hotel. In de eerste plaats is het geen goedkope investering. Je moet al snel denken aan bedragen van een ton of meer. En het rendement kan natuurlijk ook best tegenvallen. Als de gasten wegblijven, heb jij ook geen inkomsten. En als je onverwachts geld nodig hebt, is het niet zo gemakkelijk om de waarde van je belegging te verzilveren door hem te verkopen.

Gerelateerde artikelen

Extra financiële ruimte creëren

De complete gids voor het uitbesteden van salarisadministratie

Extra geld lenen als 19 jarige.