Beech
Image default
Auto

Het gemak van auto leasen

Sinds de jaren 80 bestaat in Nederland de mogelijkheid van het leasen van auto’s. Als eerste opgezet door grotere bedrijven in een eigen wagenpark, maar al snel ontstonden zelfstandige lease maatschappijen. Auto leasen heeft veel voordelen. Gunstige bijtellingstarieven, geen onverwachte onderhoudskosten, vervangend vervoer en veelal inclusief benzinepasje. Maar waar moet je allemaal op letten voor je een auto gaat leasen. 

bedrijfswagen leasen op een rijtje

Met auto leasen kom je niet voor verrassingen te staan, omdat een auto lease maatschappij belangrijke en tijdrovende zaken voor je uit handen neemt. Wel moet je bij je zelf te rade gaan of auto leasen echt bij jou past. Dat kun je gemakkelijk doen door de kosten van leasen en kopen te vergelijken.

Voordelen auto leasen

Voordelen van auto leasen zijn dat je zelf niet in één keer geld op tafel hoeft te leggen voor de aankoop van een (nieuwe) auto, administratieve handelingen zijn uitbesteed, onderhoud en reparatie vallen binnen het contract, extra accessoires zijn veelal een optie en je hebt iedere maand een vaste bijdrage. Auto leasen geeft zekerheid. Een werkgever kan een lease auto niet zo snel van je afpakken, omdat het vastligt in je arbeidscontract. Daardoor ben je verzekerd zolang de lease periode duurt dat je een lease auto tot je beschikking hebt.

Nadelen auto leasen

Nadelen van auto leasen kunnen zijn dat je zelf geen eigenaar van de lease auto bent, contractbreuk kan erg duur zijn en dat je verplicht wordt te kiezen uit een vooraf bepaald aanbod van je werkgever. Met name door dit laatste punt kun je sommige voordelen van auto leasen missen, omdat er geen sprake is van jouw eigen invulling van jouw wensen. Probeer altijd in overleg met je werk en/of auto lease maatschappij de invulling bij het auto leasen te krijgen die het beste past bij jouw persoonlijke situatie.

http://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/bedrijfswagen-leasen/