Beech
Image default
Hobby en vrije tijd

Manieren van upcycling

Upcycling is een nieuwe trend die probeert oude objecten en materialen een nieuw leven te geven. Veel mensen maken uit oude spullen nieuwe leuke dingen die ze dan via het internet of in een winkel verkopen. Zo kun je zien dat iets wat iemand anders zou weggooien goed kan worden gebruikt.

Wat is upcycling precies

Upcycling is een manier om items die je anders zou weggooien opnieuw te gebruiken. Typisch, worden deze spullen die eigenlijk de prullenbak als bestemming hebben aangepast voor nieuw gebruik. Denk: een melkfles veranderen in een plantenpot voor kruiden. Upcycling heeft de afgelopen jaren veel interesse gekregen dankzij apps zoals Instagram en Pinterest, waardoor mensen alternatieve toepassingen voor “vuilnis” kunnen visualiseren.

Waarom niet normaal recyclen?

Simpel gezegd, traditionele recycling methodes kunnen erg energie-intensief zijn en is niet altijd de beste manier om met afval om te gaan. Soms u niet zeker of uw recycling daadwerkelijk wordt gemaakt in nieuwe producten op alle. Afhankelijk van de samenstelling van het product, kan het eindigen in een verbrandingsoven. Upcycling is in ieder geval een veel energiezuinigere manier om met afval om te gaan. Daarnaast kunnen veel Upcycling projecten worden afgerond met tools en benodigdheden die mensen al rond het huis hebben.

Leuke upcycling projecten

Als het om upcycling gaat zijn er enkele populaire items om te maken en om te gebruiken. Een van de makkelijkste meubels om te maken is een tafel. Dit komt omdat je niets anders nodig hebt dan een groot vlak oppervlak. Zo kun je uit ieder stuk hout een mooie houten tafel maken. Een ander makkelijk object om te maken is een plantenbak. Dit komt omdat je alleen iets moet vinden waar aarde in kan en die waterdicht is zodat als je de planten watert het niet overal lekt. Zorg ok dat het materiaal bestendig is tegen schimmel.

https://www.boomstamtafel.be/houten-tafel/