Beech
Image default
Vakantie

5 tips voor een fijn verblijf op de kindercamping

Je kunt de liefde voor het kamperen niet vroeg genoeg aanleren. Hoewel, de vraag is of het iets is wat je moet aanleren. Want de ervaring leert dat kinderen de camping geweldig vinden. Heerlijk de hele dag buiten spelen, avonturen beleven en nieuwe vriendjes maken. Welk kind wil dat nu niet?

In dit artikel een vijftal tips voor wie (voor het eerst) met de kinderen naar de camping gaat.

Wees realistisch

Ook bij kamperen is het belangrijk realistisch te blijven. Dat je vierjarige nog niet klaar is voor een grote hike door een hooggebergte zal geen verrassing zijn. Maar het gaat verder dan dat. Kun je op de camping bijvoorbeeld (regelmatig) een was draaien? Want reken maar dat de kinderen vies worden. Op een kindercamping zijn vaak faciliteiten die vooral voor (jonge) ouders erg waardevol zijn.

Hou de kinderen warm en droog

De meeste ouders zeggen hun kinderen regelmatig een jas aan te trekken. Op de camping ben je de hele dag buiten. Ook in de tent is het veelal wat kouder dan je thuis gewend bent. Neem dus voldoende droge en warme kleren mee. Denk in laagjes!

Zorg dat de kinderen blij blijven

Elke ouder weet dat weinig zo veranderlijk is als de stemming van een kind. Een kind kan zich van het ene op het andere moment gaan vervelen. Kies daarom voor een kindercamping. Op een kindercamping zijn tal van voorzieningen, zoals een speeltuin, een zwembad en natuurlijk (voor ouders heel belangrijk) het animatie team. Daardoor blijven de kinderen happy – en jij dus ook.

Houd de kinderen veilig

Over het algemeen zijn campings veilig voor kinderen. Op een kindercamping is er zelfs nog meer oog voor de veiligheid. Dat geeft jou als ouder rust.

Stel wel regels. Spreek af dat ze in principe vrij over de camping mogen bewegen, maar het terrein niet af mogen. Afhankelijk van de leeftijd kun je ook afspreken dat ze niet zonder toezicht gaan zwemmen (in het zwembad of in het nabijgelegen riviertje of meertje).

Vergeet zelf niet te genieten

De kindercamping is perfect om de kinderen een fijne vakantie te bezorgen. Maar vergeet niet zelf ook te genieten. Gaan de kinderen lekker knutselen met het animatieteam? Pak dan die uurtjes lekker voor jezelf en je partner. Jij hebt tenslotte ook vakantie!

Ben je op zoek naar een fijne kindercamping en zit je het liefste niet urenlang in de auto? Kijk dan eens op www.visitoost.nl voor de mooiste campings die er in Overijssel voor (jonge) gezinnen te vinden zijn.