Beech
Image default
Aanbiedingen

Ontdek de voordelen van een schuifpui!

De lente is nu echt officieel begonnen, langzamerhand stijgen de temperaturen en begint de zon weer langer en vaker te schijnen. Dat betekent natuurlijk ook dat we lekker naar buiten willen. Naar een terrasje, parkje, of gewoon lekker in de tuin. Maar hoe kun je nou optimaal genieten in je eigen tuin? In dit artikel geven we je dé tip: het aanschaffen van een schuifpui!

 

Een schuifpui aanschaffen

 

Een schuifpui is als het ware niets minder dan een schuifbare deur die van binnen naar buiten leidt. Meestal wordt deze geplaatst in keukens of tussen de woonkamer en de tuin.

De schuifpui heeft meerdere doelen. Sommige laten een schuifpui plaatsen omdat zij meer licht in de woonruimte willen creëren, schuifpuien zijn natuurlijk volledig van glas gemaakt.

De woning zou daarom ruimer ogen, omdat het lijkt alsof de tuin ook daadwerkelijk tot de woning behoort. Daarnaast creëert u een directe toegang van binnen naar buiten.

 

De voordelen

Zoals we net al kort hebben besproken, creëert de schuifpui eigenlijk meer zicht en versterkt het de verbinding tussen tuin en woning. Maar er zitten nog veel meer voordelen aan de schuifpui. Ten eerste, is de schuifpui gemakkelijk te plaatsen. Meestal neemt de plaatsing niet meer dan één dag in beslag. Dat is fijn, want niemand houdt van dat eindeloze verbouwen en in de puin zitten, met een schuifpui hoef je je daar dus geen zorgen meer om te maken. Daarnaast kunt u met een schuifpui best wel wat besparen op de energierekening. Schuifpuien hebben namelijk ook vaak een isolerende functie omdat ze van zeer stevig glas zijn gemaakt.

 

Niet alleen voor in de woning

 

Niet iedereen heeft thuis de mogelijkheid om een schuifpui te laten plaatsen. Maar wanneer u wel een grote en ruime tuin heeft dan zijn er nog veel meer opties. Bijvoorbeeld een terrasoverkapping met schuifpui. Dat is pas echt ideaal! Met een schuifpui kunt u van de terrasoverkapping en ware tuinkamer maken, ieder glaspaneel heeft een eigen geleidingsrail, wat betekent dat de schuifpui zowel naar links als naar rechts verschoven kan worden. Hierdoor richt u uw tuinkamer geheel naar wens in.