Beech
Image default
Aanbiedingen

Tips om jouw terrasseizoen zo perfect mogelijk te draaien!

De dagen worden stukken langer, de wolken blijven vaker weg. Bloemknoppen komen uit en de bladeren beginnen langzaam weer te groeien; het voorjaar is vol aan de gang. En de eerste Maartse zonnestralen betekenen voor vele Nederlanders ook dat er weer ultiem genoten mag worden op het terras. Zeg nou eerlijk, wat is er lekkerder dan het consumeren van een ijskoud biertje of colaatje met je neus in de zon en onder het genot van de heerlijkste hapjes? Maar deze zonnestralen, en alle gasten die er hetzelfde over denken, kunnen voor een hoop stress zorgen bij de restauranteigenaren zelf; het terrasseizoen moet natuurlijk wel zo goed mogelijk draaien! Hoe zorg je er nou voor dat de maanden beunen op het terras zo vlekkeloos mogelijk gedraaid worden? Lees snel mee met onze tips! 

 

Wekelijkse vergaderingen

Misschien klinkt het overdreven maar als restaurant eigenaar of manager is het van groot belang om een wekelijkse vergadering in te plannen. Het liefst op maandag of dinsdag; maar als het niet anders kan is een andere dag uiteraard ook goed. Tijdens zo’n vergadering kan de drukte van het weekend besproken worden, de tips en tops doorgenomen worden en kan er besproken worden waar de focus (meer) op moet liggen in de aankomende week. Even alle neuzen dezelfde kant op; zorgt voor plezier onder het werkteam en dat zullen de gasten ook merken! En een tevreden gast, daar doe je het uiteindelijk voor toch? 

 

Optimalisatie van de bedrijfssoftware

Onze belangrijkste tip: zorg ervoor dat jouw bedrijfssoftware volledig up to date is. Alle processen die bij de horeca komen kijken (en dat zijn er nog al veel) kunnen veel gemakkelijker verlopen wanneer alle processen in één en hetzelfde programma kunnen worden verlopen, bijgehouden en gemonitord.  Wanneer je niet precies zeker weet hoe je het best jouw software kan laten optimaliseren, is het natuurlijk altijd mogelijk om een bedrijf in te schakelen. Er zijn veel bedrijven gespecialiseerd in de optimalisatie voor bedrijfssoftware, met een speciale focus op de horeca! Zo kan je bijvoorbeeld bij TCOG terecht; zij zullen er met hun LS Retail systeem (via microsoft dynamics 365 business central) voor zorgen dat alle processen in één programma plaats vinden. Deze optimalisatie zal een stukje stress om de administratie wegnemen; zo kan je je volledig focussen op de volle terrassen!  

 

https://www.tcog.be/