Beech
Image default
Bedrijven

Varen in Giethoorn, het beste idee voor een dagje weg

Er zijn genoeg ideeën voor een dagje weg in eigen land. Maar niets is zo leuk als varen in Giethoorn. Het veendorp in Overijssel staat al jarenlang bekend als het dorp waar iedereen vaart in plaats van de auto gebruikt. Auto’s zijn in het dorp dan ook niet te vinden. De enige weg door Giethoorn is alleen geschikt voor fietsers en voetgangers. Hij gaat over talloze bruggetjes waar het hele jaar de bootjes onderdoor varen. Naast de inwoners varen er ook dagelijks vele toeristen rond in Giethoorn. Je kunt een bootje huren in Giethoorn voor een tocht van anderhalf uur, maar langer kan uiteraard ook. De meest verhuurde boot is de punter. 

Genieten op het water in Giethoorn

Varen met een punter is heerlijk ontspannend. De boten zijn voorzien van een superstille elektrische motor. Varen is dus niet belastend voor het milieu. Voordat je vertrekt krijg je instructies hoe je moet varen. Ook legt de verhuurder uit aan welke regels je je moet houden om aanvaringen te voorkomen. Als het weer dan ook nog een beetje wil meewerken wordt het een heerlijke dag op het water. Voor of na het varen kun je ook nog een bezoek brengen aan het automuseum of de museumboerderij in Giethoorn. 

Reserveer online een bootje bij de Punterwerf

Wil je ook een middagje punteren in Giethoorn? Reserveer dan online je bootje. Zo weet je zeker dat er een boot voor je klaar ligt zodra je arriveert. Zeker in het hoogseizoen kan het erg druk zijn. Als je dan niet reserveert is de kans groot dat er geen boot meer beschikbaar is. Dat zou natuurlijk erg jammer zijn. Je kunt online de datum selecteren waarop je Giethoorn wilt bezoeken. Geef het tijdvak aan en eventueel het aantal boten dat je wilt reserveren. Een bezoek aan Giethoorn is ook heel leuk als personeelsuitje, familie uitstapje of schoolreisje.