Beech
Image default
Dienstverlening

Veilig elke brand oplossen met blusschuim

In elk gebouw beschikt u graag over een uitstekende brandveiligheid. De meesten adviseren hierin naar voldoende nooduitgangen en blusapparaten op elke verdieping. Toch zijn deze maatregelen enkel een basis en is het verstandig om meer gevorderde technieken te implementeren. Zo zijn mengapparaten voor het creëren van blusschuim een uitstekende voorziening bij de vermindering van brandrisico’s. Bij Fire Security beschikken ze over uitstekende apparatuur om uw blusapparaten of -wagens te installeren, waarmee u doeltreffender blust.

Hoe werkt blusschuim nu precies?

U vraagt zich misschien af: hoe werkt blusschuim in vergelijking met andere blusmethoden? De werking van blusschuim bestaat uit meerdere aspecten. Allereerst treedt er, net zoals bij blussen met water, verkoeling op. De temperatuur van de vlammen daalt waardoor, in de meeste gevallen, de brand minder hevig zal zijn. Zo krijgt u meer vat op het brandgevaar en zal het verbrandingsproces vertragen. Daarnaast isoleert blusschuim ook het vuur. Dat betekent dat het schuim het zuurstof van de vlammen ontneemt. Aangezien dat dit de belangrijkste brandstof is, zal dit wel degelijk een drastisch effect hebben op het vuur. De isolerende werking heeft ook een invloed op het verspreidingsgevaar, aangezien dat u het vuur ontneemt van enig contact met omliggende objecten of gebouwen.

Met Firedos bijmengsystemen probleemloos blussen

Bij Fire Security rekent u op bijmengsystemen van het uitstekende merk Firedos. Deze wekken namelijk blusschuim op, ongeacht het debiet, viscositeit of variërende druk. Daarnaast stelt u, afhankelijk van de omvang van de vlammen, het schuimpercentage bij met opties tussen de 0,3 en 6 procent. De bijmengsystemen zijn daarnaast ook zeer gebruiksvriendelijk, aangezien u na het blussen het systeem niet hoeft te spoelen. Of het nu gaat om de beveiliging van uw gebouw of het geven van een update aan uw blusvoertuig, met blusschuim bent u gewapend voor zelfs hardnekkige vloeistofbranden. Twijfel daarom niet om de vakkundige medewerkers van Fire Security in te schakelen.

https://firesecurity.be/