Beech
Bedrijven

Volg je droom carriere

Je op je plek en je gemak voelen is uiterst belangrijk op je werkplek. Heb je het gevoel dat je er niet zo veel meer tot toe doet, vind je het niet meer leuk, is er geen uitdaging meer, of je wil werken aan je carrière. Dan moet je dat zeker doen. Er is op dat moment geen reden meer om nog langer te blijven. Als je al minder tot nauwelijks gemotiveerd bent om je werk met enthousiasme te doen dan is het trekken aan een dood paard, er zal geen beweging meer in komen. Het is voor jezelf en de organisatie het beste dat je iets zoekt wat wel je aandacht trekt, waar je nog uitgedaagd wordt en waar je wel je motivatie in terug kan vinden. Een outplacementbureau kan je hierbij helpen.

Een outplacementbureau kan je inschakelen als je niet precies weet wat je wil en kan op zoek gaan naar de baan die het beste bij je past zodat je je weer geheel kan in zetten en met plezier aan je werk kan gaan beginnen. Het is namelijk niet de bedoeling dat je iedere dag met tegenzin naar je werk gaat. Bekijk het zo, je werk moet niet aan voelen als je werk. Want wanneer je werk gaat aanvoelen als je werk dan wordt je op de lange duur minder gemotiveerd en ga je met tegenzin naar je werk. En dan maakt het nog niet eens zo veel uit of je nou een heel stuk meer verdiend bij het werk dat je niet leuk vind dan dat je minder verdiend bij je droom baan. We leven namelijk niet om te werken maar om te leven.

Het uiteindelijk kiezen van een outplacementbureau kan nog best lastig zijn. Het is van belang dat je je begeleider van het desbetreffende bureau vertrouwd, want hij of zij heeft jouw carrière in de hand. Voer daarom met verschillende outplacementbureaus gesprekken over wat je wil, wat de reden van ontslag is, want je dient te bereiken en wat je eisen zijn. Stel ook altijd alle vragen en neem de brochures mee. Vraag bij grote bureaus altijd of degene met wie je het gesprek hebt gehad ook je begeleider is. Is dit het geval dan is er niks aan de hand, is dit niet het geval ga dan pas een beslissing nemen wanneer je je begeleider hebt gesproken.

http://www.loopbaannederland.nl

Gerelateerde artikelen

Kleed je speciaal voor kerst

hulp bij financiële problemen

Laat de boekhouding door een ander doen