Beech
Image default
Gezondheid

Voor bijziendheid hebben deze experten dé behandeling

Heeft u of uw kind last van bijziendheid en bent u wanhopig op zoek naar dé beste behandeling? Dan klopt u best eens aan bij Digithea uit Hasselt. Deze experten geloven er namelijk in dat virtual reality dé oplossing biedt voor bijziendheid en andere aspecten van de gezondheidszorg. Zo leren voornamelijk kinderen op een speelse en leuke manier kennis met de gevaren van een overbodig gebruik van beeldschermen.

 

Wat bijziendheid en hoe ziet de behandeling van deze experten eruit?

Myopie of bijziendheid is een afwijking in de lichtbreking van het oog. Doordat het oog te snel groeit en te lang wordt, valt het licht niet meer perfect op het netvlies maar ervoor.

Hierdoor begint het zicht voor ver slechter te worden, dichtbij wordt alles nog wel op een scherpe manier waargenomen. Veelvoorkomende oorzaken van myopie zijn:

  • Genetische aanleg, wanneer een ouder myoop is, krijgt het kind 30% kans op myopie, bij beide ouders is dat 50%
  • Te veel nabij kijken en lezen, bijvoorbeeld te lang lezen op een korte afstand zonder een pauze in te lassen.
  • Te veel binnen zitten.

Zo ziet u maar, op de eerste na, is het mogelijk om proactief myopie te vermijden. Lijdt u of uw kind toch aan myopie? Dan zijn er enkele behandelingen tegen bijziendheid mogelijk:

  • Oogdruppels (farmaceutische behandeling)
  • Behandeling met contactlenzen
  • Tablet en smartphone minder gebruiken
  • De gevaren van myopie in de gezondheidszorg duidelijk maken aan de hand van virtual reality

Dat laatste is dan ook de expertise van Digithea. Zij geloven dat virtual reality oplossingen biedt in de gezondheidszorg en dé behandeling voor bijziendheid is.

 

Maak een afspraak bij deze specialisten

Aarzel zeker niet en vraag naar meer informatie bij deze experten. U maakt eenvoudig en snel een afspraak via de contactgegevens van deze experten op vlak van de behandeling van bijziendheid en andere oogaandoeningen in de gezondheidszorg, via virtual reality. Die vindt u terug op de website.