Beech
Image default
Auto's en Motoren

Ruimte, comfort, design natuurlijk de prijs

Ruimte, comfort, design natuurlijk de prijs: het zijn allemaal factoren die bij een elektrische auto private lease net zo belangrijk zijn als bij een benzineauto. Wat dat betreft is de zoektocht naar een elektrische auto niet heel anders dan de zoektocht naar een auto met een verbrandingsmotor. 

Onze top 5 met subsidie

Fiat 500e Private Lease

Fiat introduceerde in 2021 een gloednieuwe 500. De auto is volledig elektrisch en is een van de meest betaalbare en charmante elektrische auto. 

Peugeot e 208 Private Lease

In het iets hogere segment val de Peugeot e-208. Deze auto is vrijwel identiek aan de ‘normale’ Peugeot 208. D

Opel Corsa e Private Lease

Een stoere elektrische auto met een goede prijs-kwaliteit-verhouding

Opel Mokka e Private Lease

De Mokka-e is een volledig nieuw ontwerp voor Opel en als crossover is hij echt een schot in de roos. 

Peugeot e 2008 Private Lease

De nieuwe Peugeot e-2008 SUV dankt zijn krachtige uiterlijk aan vloeiende en indrukwekkende lijnen.

Koopt u een nieuwe of gebruikte elektrische auto? Dan kunt u een subsidie aanvragen. Het gaat om de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP).

Het doel van de overheid is om de keuze voor een elektrische auto te stimuleren. De subsidie resulteert in een kleiner prijsverschil bij de aanschaf van een personenauto op fossiele brandstof en zorgt ervoor dat de ambities uit het Regeerakkoord en het Klimaatakkoord worden verwezenlijkt. 

Voordelen van elektrisch rijden.

  • Je betaalt geen aankoopbelasting (BPM) en wegenbelasting (motorrijtuigenbelasting, MRB)
  • Een elektrische auto heeft veel minder onderhoud nodig dan een auto op benzine of diesel
  • De verbruikskosten zijn lager, vooral als je goedkoop kunt opladen op je werk of via zonnepanelen
  • Elektrische auto’s stoten geen uitlaatgassen uit, dus vriendelijker voor het milieu

Private Lease weetje

U mag met uw private leaseauto naar het buitenland. In de Aanvullende voorwaarden van uw leasemaatschappij staat in welke landen het voertuig mag komen. Op de groene kaart staat in welke landen uw leaseauto verzekerd is.

Er is standaard geen vervangend vervoer in het buitenland opgenomen in het leasecontract. Een auto met het Keurmerk Private Lease heeft in ieder geval vervangend vervoer in Nederland na 72 uur. Uw leasemaatschappij mag altijd positief afwijken. U mag de leasemaatschappij ook vragen om een vervangende auto voor u te organiseren waarbij u zelf de kosten betaalt. Vaak kunt u tegen meerkosten extra vervangend vervoer kiezen bij het afsluiten van het leasecontract. Vraag naar de mogelijkheden, zeker als u veel in het buitenland rijdt.