Beech
Image default
Aanbiedingen

Waarom je beter een e-sigaret kunt roken dan een normale sigaret.

Waarom je beter een e-sigaret kunt roken dan een normale sigaret.

Dit is een discussie onder alle rokers. Traditionele rokers beweren dat je met een e-sigaret nooit dezelfde beleving kunt hebben. E-sigaretten kunnen minder schadelijk zijn dan traditionele sigaretten. Het blijft echter wel het beste, om helemaal te stoppen. Maar als je al verslaafd bent aan nicotine, is dit waarom je beter een e-sigaret kunt pakken:

 

Gezondere optie dan de traditionele sigaret

Sigaretten bevatten vele schadelijke stoffen, de belangrijkste drie schadelijke stoffen zijn nicotine, koolmonoxide en teer. Koolmonoxide zorgt ervoor, dat je lichaam minder goed zuurstof kan opnemen. Teer kan leiden tot verschillende soorten ziektes, omdat het zich vast zet op de trilharen van het slijmvlies. Hierdoor kunnen de trilharen minder goed stof en vuil afvoeren. Nicotine stimuleert de afgifte van adrenaline, waardoor je hartslag omhoog gaat en je bloeddruk stijgt. Daarnaast werkt nicotine verslavend. Als je van normale sigaretten overgaat op e-sigaretten, krijg je geen koolmonoxide en teer meer binnen. Met een e-sigaret krijg je dus aanzienlijk minder schadelijke stoffen binnen.

 

Verschillende smaken

Er zijn oneindig veel verschillende smaken voor de e-sigaret. Dit maakt het roken van een e-sigaret voor veel mensen ook aantrekkelijker dan een normale sigaret. Als je een fanatieke roker bent kun je net zo goed een e-sigaret proberen, aangezien je toch al schade aan je lichaam doet, wie weet bevalt een e-sigaret ook wel prima! 

 

Afbouwen

Normale sigaretten bevatten altijd dezelfde hoeveelheid nicotine, tenzij je voor een andere soort sigaret gaat. Met een e-sigaret kun je dezelfde smaak met verschillende nicotinegehaltes vinden. Als je dan de stap in de goede richting hebt gezet, kun je ook eens kijken naar een e-liquid met minder nicotine. Zo kun je stapje voor stapje, je lichaam laten wennen aan minder nicotine.

 

Overstappen

Nu dat je de meest belangrijke redenen weet, om over te stappen van normale sigaretten naar e-sigaretten, kun je een kijkje nemen op Mr Joy. Hier vind je alles wat je nodig hebt om een stap in de goede richting zetten.

https://www.mr-joy.be/