Beech
Image default
Beauty en verzorging

Hoe wordt je schoonheidsspecialist?

Voor veel vrouwen is het iets wat ze het allerliefste doen, lekker tutten en bezig zijn met hun uiterlijk. Het is ook daarom dat veel meisjes er ook van dromen om later als ze groot zijn schoonheidsspecialist te worden! Toch beslissen de meeste meisjes toch om iets anders te gaan doen als ze dan echt groot zijn. Mocht jij nu wel echt je meisjesdroom willen gaan waarmaken en graag schoonheidsspecialist worden, of heb jij er altijd spijt van gehad dat je toch geen schoonheidsspecialist bent geworden? Dan ben je hier aan het goede adres! Ik vertel je graag meer over dit fantastische beroep!

Welke werkzaamheden doet een schoonheidsspecialist?

Als jij denkt aan een schoonheidsspecialist denk je misschien vooral aan het aanbrengen van maskertjes en het geven van huidbehandelingen. Dit zijn zeker werkzaamheden van een schoonheidsspecialist, maar er zijn ook nog een heleboel andere werkzaamheden waar veel schoonheidsspecialisten zich mee bezig houden! Een aantal voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld massages van de huid en het aanbrengen van make up producten. Als schoonheidsspecialist is het jouw taak om jouw clienten een verzorgende en ontspannen behandeling te geven! Je moet dus goed met mensen om kunnen gaan en deze mensen ook echt een goede ervaring geven!

Waar kan je een opleiding doen?

De kans is groot dat de werkzaamheden die ik hiervoor heb opgesomd je echt heel leuk lijken om uit te voeren. Als je er nu serieus over aan het nadenken bent om een opleiding tot schoonheidsspecialist te gaan doen is het natuurlijk wel heel handig om te weten waar je deze dan precies allemaal kan doen. Je kan de opleiding doen op verschillende plekken in Nederland, maar als je dicht bij België of in België woont kun je de opleiding ook zeker daar doen! Je kan bijvoorbeeld de schoonheidsspecialist opleiding Hasselt gaan volgen. Als Hasselt voor jou net een beetje ver weg is kan je ook kiezen voor de schoonheidsspecialist opleiding Antwerpen.

Wat leer je op de opleiding?

Nu denk je misschien, allemaal leuk en aardig zo’n opleiding, maar wat leer ik daar dan precies? Dat zal ik je nu even goed vertellen! Als je aan deze opleiding begint zul je echt een heleboel leren wat te maken heeft met het vak van schoonheidsspecialist. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan anatomie, pathologie en fysiologie, maar je leert ook een hoop over allerlei producten! Op het gebied van de behandelingen zelf leer je ook erg veel, denk hierbij bijvoorbeeld aan ontharingstechnieken, het doen van massages en je leert ook veel over make-up. Naast zaken die met het gezicht te maken hebben leer je ook hoe je een goede manicure of pedicure uitvoert! Je leert dus echt alle kneepjes van het vak!

Voordelen van de opleiding!

Als je echt enthousiast bent geworden van de beschrijving van alle werkzaamheden als schoonheidsspecialist en van alles wat je zult gaan leren op de opleiding zijn er een aantal zaken die nog handig zijn om te weten. De opleidingen van wellness academie hebben namelijk nog een aantal interessante voordelen. Om te beginnen kan je zelf kiezen op welke momenten jij je opleiding wilt doen, je kan bijvoorbeeld gaan voor de avond reeks, de dagreeks of de summerschool, zo kan je precies kiezen wat het beste bij jou past! Daarnaast werk je op de opleiding met de beste materialen en producten en hoef je zelf niks aan te schaffen, je mag alles op de opleiding zelf gebruiken! Al met al echt een hele fijne opleiding dus!