Beech
Image default
Bedrijven

Wat zijn de voordelen van een creditcard?

Iedereen heeft wel eens van een creditcard gehoord. Het is niet alleen een term die je wel eens hebt horen vallen in het dagelijkgse leven maar, je hoord het natuurlijk ook vaak genoeg in films, series en boeken. Maar wat is een creditcard nu precies en waar worden creditcards voor gebruikt? Als u zelf al in bezit bent van een creditcard of er aan denkt om er een aan te gaan, dan weet u waarschijnlijk al het een en ander over wat een creditcard dus inhoudt. Als u meer informatie zou willen over wat de voordelen van een creditcard zijn en waar creditcards voor gebruikt worden, lees dan graag verder. 

Voordelen 

Een creditcard heeft meerdere aantrekkelijke voordelen. Wanneer je in het bezit bent van een creditcard is het eerste voordeel dat, wanneer,  je op het einde van de maand krap zit en eigenlijk te weinig geld hebt om bepaalde dingen te kopen, dan is dat geen probleem. Je kan dan namelijk met een creditcard nog steeds een paar aankopen doen en je kan dit bedrag dan aflossen binnen een bepaalde periode. Je krijgt hierbij ook een bepaalde rente vrije termijn om het bedrag af te lossen. 

Het volgende voordeel van het bezitten van een creditcard is dat je per aankoop verzekerd bent. Je kan je dan op verschillende factoren laten verzekeren. Wanneer je een aankoop doet met je kredietkaart kan je ook punten sparen voor gratis goederen en diensten. Denk hierbij aan een dagje weg, een vliegticket of een handig huishoudelijk product. Je kan ook vaak met je creditcard in het buitenland betalen en je hebt een gratis doorlopende reisverzekering op je creditcard. Als je interesse hebt in meer details over de voordelen van het bezitten van een creditcard dan raad ik je aan om een google search te doen of een vraag te stellen aan je bank.

Gebruik

Een kredietkaart wordt gebruikt als een betaalkaart waarop je betalingen en je geldafhalingen niet onmiddellijk van je rekening worden gedebiteerd. De uitgevers van een kredietkaart zijn meestal banken en zij geven je dan ook krediet. Je betalingen worden eenmaal per maand in een opgesomd bedrag van je rekening gedebiteerd. Dit betekend dus dat er is een kredietlijn gekoppeld is aan je kaart welke je gespreid terug kan betalen, alhoewel er iedere maand een minimumbedrag van dit krediet afbetaald moet worden. Je kan een gratis kredietkaart aanvragen bij de meeste banken. Hier moet je wel 18 jaar of ouder voor zijn en natuurlijk wilt de bank ook bepaalde gegevens van je krijgen om te zien of ze wel een kredietkaart overeenkomst met jou willen en kunnen hebben. Je kan ook een creditcard aanvragen bij andere instellingen.

Betalen met creditcard wordt vaak gedaan voor op afstand betalingen, hiermee wordt bedoeld online of via de telefoon betalen. Zoals al eerder genoemd werd wordt een creditcard ook vaak gebruikt om in het buitenland te kunnen betalen maar ook om dingen te kunnen financiering, ook wanneer je het geld zelf nog niet volledig bij elkaar gespaard hebt. 

Het gebruik van creditcards is een fenomeen dat uit Amerika komt. Het gebruik van de credit oftewel de debitcard was daar zo een enorm razend populaire trend dat nu, het betalen met creditcard, een globaal fenomeen is geworden over de jaren heen. 

 

https://www.de-voordeligste-kredietkaart.be/