Beech
Image default
Woningen

Welke hypotheek heb ik nodig?

Ben je van plan om binnenkort een hypotheek aan te vragen voor de aankoop van een woning? Dan begrijpen we goed dat je hulp nodig hebt. Er komt namelijk veel bij kijken en er zijn ook weer allerlei verschillende hypotheekvormen. Veel mensen vragen zich dan ook af welke hypotheek ze nodig hebben. In deze tekst geven we enkele tips, zodat jij de juiste hypotheek voor je situatie gaat vinden.

Doe onderzoek naar de verschillende hypotheekvormen

In de eerste plaats raden we je aan om onderzoek te doen naar de verschillende hypotheekvormen. In Nederland kun je bij veel hypotheekverstrekkers kiezen tussen een lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek. Het voordeel van een lineaire hypotheek is dat je elke maand precies hetzelfde bedrag moet aflossen. Bij een annuïteitenhypotheek is het aflossingsbedrag eerst hoog en dit wordt na verloop van tijd steeds lager. Op internet vind je meer informatie over de voordelen en nadelen van de verschillende hypotheekvormen.

Schakel een expert in

Heb je een beetje research gedaan? Dan raden we je vervolgens aan om een expert in te schakelen. Een hypotheekadviseur weet namelijk gepast advies te geven op basis van je financiële situatie. In principe heb je twee soorten hypotheekadviseurs. In de eerste plaats heb je hypotheekadviseurs die in dienst zijn bij hypotheekverstrekkers. Ze kunnen je van goed advies voorzien, maar ze zijn niet altijd objectief. Daarnaast heb je ook onafhankelijke hypotheekadviseurs. Zij kunnen de hypotheekvormen van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.

Zelf je hypotheek afsluiten?

Je hebt niet altijd een hypotheekadviseur nodig. Heb je een stabiel inkomen? Dan is je situatie vaak minder complex dan de situatie van iemand met een wisselend inkomen of een eigen bedrijf. Tegenwoordig zijn er ook veel vergelijkingswebsites op internet te vinden. Daar kun je onafhankelijk verschillende hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijken aan de hand van je persoonlijke gegevens.

Conclusie

Het afsluiten van een hypotheek is een grote stap en daarom moet je geen impulsieve beslissingen nemen. In dit artikel hebben we enkele tips gegeven. Heb je een hypotheek afgesloten en wil je nu graag een woning kopen? Kijk dan eens op de website van Bagro Vastgoed Roosendaal.