Beech
Image default
Winkelen

Beste tips als je niet op vakantie kunt

We zitten in het midden van een prachtige zomer. Voor vele mensen betekent dat, dat het tijd is om op vakantie te gaan. Sommigen gaan naar Spanje of Frankrijk, weer anderen gaan de Alpen in. Tegenwoordig kun je zelfs in het vliegtuig stappen en naar de andere kant van de wereld vliegen. Geen vakantiebestemming is te gek. Daarom is het natuurlijk ontzettend teleurstellend als een vakantie voor jouzelf er dit jaar niet in zit. Wat de situatie ook is, of je op budget bent, geen tijd vrij kunt nemen van werk of persoonlijke omstandigheden je in Nederland houden, het is toch balen. Dit betekent desondanks niet dat je geen leuke vakantie kunt hebben. We bespreken in dit artikel een aantal van de beste tips om er gewoon thuis een leuke tijd van te maken.

Verwen jezelf

Zeker in de tijd van social media is het extra lastig om niet op vakantie te gaan. Je ziet constant mensen op Facebook, Instagram etc. prachtige vakantiefoto’s plaatsen terwijl jij zelf gewoon thuis zit. Buiten dat je misschien een tijdje weg moet blijven van social media kun je ook jezelf verwennen. Ga naar een spa, ga een weekend naar het strand of ga lekker shoppen. Als je niet naar Italië of Frankrijk kunt, kun je die landen hierheen halen door bijvoorbeeld Phillipe Model schoenen te kopen. Het geld dat je bespaard door niet op vakantie te gaan kun je prima aan dit prachtige schoenenmerk uitgeven. En post meteen even een foto van de schoenen op je social media om de vriendinnen die wel op vakantie zijn jaloers te maken.

Probeer iets nieuws

Een van de leukste dingen aan op vakantie gaan is de nieuwe ervaringen die je opdoet. Mensen doen dingen op vakantie die ze normaal niet zo snel zouden doen op de plek waar ze leven. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Gebruik de zomer om iets nieuws te proberen, ga bijvoorbeeld op salsa les, of leer schilderen. Misschien pak je wel een nieuwe hobby op en waarschijnlijk ontmoet je een heleboel leuke nieuwe mensen. Een vakantieliefde moet vaak weer vergeten worden. Gebruik je zomer om nieuwe mensen te leren kennen en misschien vind je wel een echte liefde. Het laatste wat ik aanraad is om naar een festival te gaan. Nu kan een festival ontzettend duur zijn. Als je niet op vakantie bent gegaan vanwege je budget is een duur festival natuurlijk geen goede vervanging. Maar er zijn altijd ook hele goedkope of zelfs gratis festivals in de buurt. Neem daar een kijkje.