Beech
Auto's en Motoren

De Car-Pass

beste auto verkoop site

Bent u van plan een gebruikte auto te kopen? Vervolgens moet de verkoper (particulier of professioneel) de Car-Pass overhandigen. Dit document toont u de kilometerhistorie van het voertuig. Controleer of de aangegeven kilometerstand gestaag toeneemt met de tijd en of de laatste kilometerstand op de Car Pass overeenkomt met de waarde die op het voertuig wordt weergegeven. De publicatietijd van dit document mag niet langer zijn dan twee maanden.

Daarnaast bevat het document andere vermeldingen:

Model van het voertuig

Datum waarop het voertuig voor het eerst werd geregistreerd in België

Chassisnummer van het voertuig

Datum waarop het document is gemaakt

Het identificatienummer van de Car-Pass (kan worden gebruikt om de authenticiteit van het document te verifiëren)

Geen Car-Pass gekregen? Dan is de verkoop ongeldig omdat Car-Pass een wettelijk verplicht document is. Als koper heeft u het recht om terugbetaling te vragen.

Wilt u gebruikte auto’s verkopen?

Tenzij de koper een professionele autodealer is, bent u verplicht de koper een Car-Pass te geven. Als u dit niet doet, is de verkoop ongeldig en kan de koper zijn geld in de toekomst op elk moment terugvorderen. Zorg ervoor dat de koper het kassabon ondertekent.

Waar kan ik een pas krijgen?

U kunt een Car-Pass verkrijgen bij de Autokeuring. Voorafgaand aan de verkoop van de auto moet een tweedehands keuring worden uitgevoerd, anders kan de koper zich niet registreren. De inspecteur registreert uw kilometerstand en print de pas uit. Ga het vragen.

Hoeveel kost een pas?

De prijs van een Car-Pass is 8,80 euro (inclusief btw). Dit is de prijs op 1 januari 2020. Dit bedrag wordt jaarlijks aangepast aan de handprijsindex. Als de door Car-Pass vermelde kilometerstand lager is dan 4, is deze volledig gratis. Heb je een pas van minder dan 2 maanden oud? Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden. Als u denkt dat de kilometerstand op de pas niet klopt, gebruik dan deze tool om te controleren.

Wat moet ik doen als ik denk dat de Car-Pass niet klopt?

Als het gaat om de definitieve kilometerstand die door de inspecteur van de technische inspectie is geregistreerd op het moment van afgifte, moet u contact opnemen met het relevante inspectiestation. Als uw vraag juist is, wordt ter plaatse een nieuwe Car-Pass pas gedrukt. Het is gratis.

Als uw opmerking betrekking heeft op andere informatie over de voertuigpas, vul dan het correctieverzoekformulier in. Vergeet niet het nodige bewijsmateriaal bij te voegen (factuur, keuringscertificaat, onderhoudshandleiding). Zo niet, dan wordt uw probleem niet behandeld. Deze stuur je allemaal naar Car-Passv.z.w. Wie zal uw probleem behandelen? Als het gegrond lijkt, geef dan Car-Passv.z.w. stuur je gratis een nieuw document, geldig voor 2 maanden.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!https://auto-verkopen-belgie.com/

Gerelateerde artikelen

Hoe kies je de autofinanciering die past bij je situatie?

Gepast je motor verzekeren? Dat doe je met deze interessante tips!

Het onderhoud van uw auto