Beech
Image default
Aanbiedingen

De grootste valkuilen van ondernemers

Wanneer we het hebben over de grootste valkuilen van ondernemers hebben we het natuurlijk over zakelijke valkuilen en niet de persoonlijke, die zijn immers voor iedereen verschillend. Wanneer je op zoek gaat naar de tien meest voorkomende valkuilen van ondernemers kom je al snel tot de conclusie dat het vaak gaat over gebrek aan doorzettingsvermogen, een onjuiste voorbereiding of slecht omgaan met tegenslagen. Maar wat nou als wij zeggen dat een boekhouding van Doomen & Quist voor in de bouw wonderen kan doen voor uw bouwbedrijf? 

Te snel willen groeien

Ondernemers dromen vaak groot en daar is niets mis mee, maar blijf wel realistisch. Er zijn verhalen over ondernemers die binnen 3 maanden tientallen personen in dienst hadden en omzetten verdubbelen, maar niets is minder waar. Wanneer er te snel wordt besloten om personeel in dienst te nemen waar geen werk voor is kan dit een onderneming ten val brengen. Wat veel werknemers niet weten is dat personeel voor een werkgever bijna twee keer het maandelijkse brutoloon kost voor de onderneming, en dit moet wel op een manier worden verdiend.

Een onverwacht aantal te werken uren

Zijn je verwachtingen dat je maar 20 uur hoeft te werken als ondernemer? Dan heb je het goed mis, een gemiddelde ondernemer werkt zo’n 50 uur per week en als je het aan de topman van Tesla vraagt heeft hij wel 100 uur per week gewerkt. Dat klopt, het is zo’n tweeënhalve keer zoveel als een normale werkweek van 40 uur. Hierbij komt nog kijken dat je naast deze werkuren je huishouden nog moet draaien en er maar weinig tijd overblijft voor een sociaal leven. Weet dus waar je aan begint voordat het enorm tegenvalt.

Het ‘vergeten’ van de belastingdienst

De laatste valkuil die we bespreken is het ‘vergeten’ van de belastingdienst. Wanneer je net bent begonnen als ondernemer houd er dan rekening mee dat ook jij met het bedrijf belastingaangifte moet doen, dit moet je ieder kwartaal doen. Ben jij hier geen kei in? Probeer dan om je boekhouding uit te besteden om fouten en boetes te voorkomen. Als je de boetes meerekent dan betaalt een accountant zichzelf dus écht terug.